Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Uradni list RS, št. 49/20) v četrtem odstavku 58. člena določa, da so do enkratnega solidarnostnega dodatka v višini 150 EUR upravičeni višješolski in visokošolski študenti in študentke, ki se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji, ki se izvajajo kot redni študij in ki imajo hkrati stalno prebivališče v Republiki Sloveniji.

 

Študenti in študentke, ki izpolnjujejo zgoraj navedene pogoje, lahko z namenom uveljavitve omenjene pravice izpolnijo elektronski obrazec “Vloga za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka študentom”, ki je dostopen na eUpravi. Pri vnosu morajo poskrbeti za pravilnost in resničnost podatkov. Te bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport preverilo v eVŠ evidenci študentov in diplomantov ter v Centralni evidenci udeležencev vzgoje in izobraževanja (CEUVIZ), ki ju upravlja ministrstvo. Študentu/-ki, ki izpolnjuje pogoje, se bodo sredstva enkratnega solidarnostnega dodatka nakazala na posredovan transakcijski račun upravičenca, kot bo razviden iz vloge, o čemer bodo obveščeni na v vlogi naveden elektronski naslov.

Študent/-ka za oddajo elektronske vloge ne potrebuje e-identitete. Po preverbi potrebnih podatkov se bodo upravičencem sredstva nakazovala sproti. Študenti, za katere bo ministrstvo z odločbo ugotovilo, da ne izpolnjujejo pogojev za pridobitev dodatka, bodo lahko zavrnitev svoje vloge izpodbijali z vložitvijo tožbe v upravnem sporu.

Kontakt za pomoč in podporo je Enotni klicni center med delavniki (pon. do pet.) od 8.00 do 22.00 ure:
e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
tel.: 080 2002
tel. za klice iz tujine: 00386 1 478 85 90

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.