V vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani bo potekalo vojaško usposabljanje, ki je lani, zaradi poslabšanja epidemiološke slike, odpadlo.

Letos je na ta račun zasnovano malce širše. Sodelovala bo slovenska vojska ameriških zdravstvenih enot. Vaja bo potekala tri dni in sicer 18., 19. in 20. maja 2021 v vojašnici Edvarda Peperka, Ljubljana - Moste. Usposabljanje bo predvidoma potekalo tekom celotnega dne, natančnejše informacije bodo sledile v mesecu maju.

Za ta namen potrebujejo markirante, ki bi se prelevili v žrtve velike masovne nesreče. Vsak sodelujoči dobi rezervno uniformo (katera se reže), malico, potrdilo o udeležbi ter možnost udeležbe na aktivnostih promocije slovenske vojske. Pogoj zanesljivost.

Študentje - markirantje se bodo spoznali z postopki reševanja masovne nesreče v vojaških razmerah ter z vojaškimi pristopi, ki so specifični za te vrste nesreč. Imeli bodo izjemno priložnost preveriti kako deluje zdravstvena oskrba v izrednih razmerah ter videli razliko med civilnim in vojaškim načinom reševanja. Hkrati, pa bodo doživeli nepozabno izkušnjo, ki dodatno razširi obzorje in nenazadnje, oplemeniti študij.

Zainteresirani se lahko prijavijo prek obrazca, nekje do 10. maja 2021.

COVID-19 varnost: zaradi udeležbe različnih vojaških in civilnih struktur na vaji ter zagotavljanja najvišje možne varnosti iz tega naslova so za vstop in udeležbo na vaji potrebni še: potrdilo o cepljenju/potrdilo o preboleni bolezni ali negativni test. V kolikor tega nimajo, bo možnost testiranja na lokaciji.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na ga. Urško Zorman, prek e-naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali prek telefona 00386 31 225 774.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.