Spoštovani študenti in zaposleni Zdravstvene fakultete UL!

Prihaja novo študijsko leto, za katerega upamo in si želimo, da ga bomo lahko v čim večji možni meri izpeljali v živo, v naših predavalnicah, laboratorijih, kabinetih in nenazadnje tudi v kliničnih bazah. Na tem mestu vas zato vljudno pozivamo, da ste odgovorni in tako zaradi sebe in tudi zaradi vseh ostalih poskrbite za izpolnjevanje pogoja PCT, upoštevate navodila v prostorih Zdravstvene fakultete in tako pripomorete k nemoteni izvedbi študijskega procesa.

Za prisotnost v prostorih Zdravstvene fakultete je potrebno izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), ki je v veljavi od 6.9.2021. Vsak mora imeti zato, v primeru inšpekcijskega nadzora, pri sebi ves čas ustrezna dokazila.

Želim vam uspešno študijsko leto!

izr. prof. dr. Andrej Starc, dekan

------------------------------------------

Obvestilo za študente o izvajanju pedagoškega procesa v študijskem letu 2021/2022

V skladu z veljavnimi ukrepi za zajezitev epidemije Covid-19 in na podlagi Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARSCoV-2 in na podlagi dopisa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport z dne 23.9.2021 o izvedbi študijskega procesa, dekan UL ZF, izr. prof. dr. Andrej Starc izdaja navodila za izvajanje pouka v študijskem letu 2021/2022, ki veljajo od 30.9.2021 do preklica.

1. Izvajanje študijskega procesa

Študijski proces na Zdravstveni fakulteti se bo s 1.10.2021 na prvi stopnji začel izvajati v živo. Na drugi stopnji se bodo predavanja, seminarji in seminarske vaje izvajale na daljavo, laboratorijske vaje pa v živo. Povezave do le-teh bodo objavljene v spletni učilnici.

Vstop v prostore UL ZF in udeležba v študijskem procesu v študijskem letu 2021/2022 bo mogoča le ob izpolnjevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Izvajalec pedagoškega procesa pred pričetkom izvajanja aktivnosti študente opozori, da v primeru simptomov in znakov akutne okužbe dihal nimajo vstopa v prostor. Bolni ostajajo doma!

Pred vstopom v predavalnice, kabinete in laboratorije je obvezno umivanje ali razkuževanje rok. V vseh prostorih je obvezno nositi zaščitne maske.

Študenti okuženi s SARS-CoV-2 (COVID-19) le-to sporočijo na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Študent v primeru karantene, samoizolacije, slabega počutja sporoči izostanek mentorju letnika.

Izvajalec pedagoškega procesa bo vodil evidenco prisotnosti študentov (v naprej pripravljeni seznami, na katere se bodo podpisali prisotni študenti), da v primeru morebitne okužbe lahko pravilno ukrepamo. V primeru pojava okužbe bodo cepljeni in prebolevniki nadaljevali študijski proces, testirani pa bodo napoteni domov.

Na mentorskem sestanku bodo vsi študenti prejeli paket zaščitnih mask, priponko in darilno vrečko ŠSZF.

Študenti prvih letnikov v prvem prijavnem roku poleg zgoraj navedenega prejmejo še študentske izkaznice z nalepko, študenti višjih letnikov pa zgolj nalepke.

Študenti 3. in 4. letnikov bodo v informacijskem sistemu VIS meseca oktobra prejeli v podpis posodobljeno izjavo z dodatnimi tremi točkami (da je potrebno upoštevati ukrepe in navodila za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom in drugih nalezljivih bolezni). Študenti 1. in 2. letnikov so jo že podpisali.

2. Preverjanje pogoja PCT

PCT pogoje bo na vhodu preverjala s strani dekana pooblaščena oseba.

Poleg potrdila o izpolnjevanju PCT pogoja mora študent imeti pri sebi veljavni uradni identifikacijski (osebni) dokument s sliko. Študent mora ves čas prisotnosti v prostorih Zdravstvene fakultete pri sebi imeti dokazilo o izpolnjevanju enega od PCT pogojev, ki ga predloži na zahtevo pooblaščene osebe.

Odgovornost študenta je, da upošteva Pravilnik o ukrepih za zagotovitev neposrednega študijskega procesa v prostorih Univerze v Ljubljani zaradi posledic SarsCov-2 (Pravice in dolžnosti študentov). Kakršnokoli ponarejanje potrdil PCT (predložitev ponarejene QR kode ali kode druge osebe) je hujša kršitev, ki jo bo na podlagi sprožitve disciplinskega postopka, obravnavala Disciplinska komisija Zdravstvene fakultete.

3. Testiranje

Za študente, ki niso cepljeni ali prebolevniki, bomo dvakrat tedensko organizirali testiranje v prostorih Zdravstvene fakultete. Ob petkih vsi vpisani v prvi letnik s statusom in ob ponedeljkih vsi ostali s statusom. Testiranje morajo opraviti v prostorih Zdravstvene fakultete, v prisotnosti pooblaščene osebe. Študent teste za samotestiranje prinese s seboj. Dobi jih v lekarni, ob predložitvi potrdila o vpisu in zdravstvene izkaznice.

Za klinične vaje v učnih bazah morajo študenti izpolnjevati pogoje, ki jih imajo predpisane posamezna inštitucija in so običajno strožji kot na fakultetah. Glede izpolnjevanja PCT pogojev in zahtev glede uporabe osebne varovalne opreme v posamezni inštituciji še pridobivamo informacije.

4. Izvajanje zagovorov zaključnih del

Zagovori zaključnih del se od 1.10.2021 lahko izvajajo v živo. Na zagovoru so lahko prisotni le člani komisije in študent (diplomant). Za upoštevanje tega je odgovoren predsednik komisije za zagovor. Vsi prisotni morajo izpolnjevati PCT pogoj.

5. Delovanje skupnih služb in knjižnice

Vstop v prostore Službe za študijske zadeve ni možen. Komunikacija poteka izključno po elektronski pošti ali po telefonu v času uradnih ur, od ponedeljka do petka, od 12. do 14. ure. V kolikor bo potrebno, vas bo strokovna delavka pozvala, da se oglasite osebno.

Uradne ure knjižnice bodo za študente od ponedeljka do petka od 9. do 15. ure. Prosimo za upoštevanje knjižničnega reda.

V vložišču bo nakup knjig /zbirnih map možen samo preko predstavnika študenta letnika, ki bo zbiral naročila in denar in se po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po telefonu: 01/300 11 30 dogovoril z gospo Sonjo Piciga za naročilo in prevzem.

Prevzem platnic za zaključna dela je možen v času odprtosti fakultete na recepciji.

6. Karierni centri UL

Pozdravni nagovor Kariernih centrov UL

7. Protokoli, navodila, izjave, sklepi

Protokol ravnanja v primeru stika s Covid pozitivno osebo oz. v primeru pozitivnega rezultata testiranja
Izjava študenta ob vstopu v prostore UL ZF
Seznam oseb, pooblaščenih za preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT

 

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.