Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente je namenjena vsem, ki se soočate z različnimi situacijami (na področju medosebnih odnosov, študija, ...), ob katerih se vam porajajo: 
- (vsakdanja) vprašanja, ki bi jih želeli »premleti« z nekom,
- stiske, neprijetna doživljanja,
- želje po razmisleku o nadaljnjih korakih (povezanih s konkretnim problemom, ali v življenju na sploh, osamosvajanju, partnerstvu itd.),
- potrebe po soočanju s preteklimi bolečimi izkušnjami,
- težave pri doseganje ciljev, problemi z motivacijo, ipd. in bi si želeli nekaj narediti s tem,
- želje po izboljšanju komunikacije in medosebnih odnosov (partnerskih, odnosov z avtoritetami, starši,...), asertivnosti, ...  

V psihosocialno svetovalnico ste vabljeni tudi študentje/ke, ki bi si želeli z nekom razmišljati o različnih pogledih, vprašanjih, dilemah, nejasnostih glede (bodočega) profesionalnega dela ali vprašanjih, ki se vam pojavljajo tekom prakse, obiskov, soočanj … z uporabniki in institucijami (supervizija, koučing).
Namenjena pa je tudi vsem, ki ste zgolj radovedni, ali pa bi želeli poklepetati o sebi, dobiti kakšno povratno informacijo o svojem delovanju...

Ekipa
Smo skupina usposobljenih strokovnjakinj/ov, zaposlenih na Pedagoški fakulteti v Ljubljani: Simona Prosen (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), Tatjana Verbnik Dobnikar (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), Anja Gruden (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) in Alenka Kobolt (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), ki poleg pedagoškega dela v različnih oblikah opravlja tudi svetovalno in (psiho)terapevtsko delo. Ker so usposobljeni na področju različnih specialističnih, svetovalnih in (psiho)terapevtskih šol in imajo raznovrstne izkušnje pri nudenju psihosocialne pomoči, zagotavljajo, da bodo lahko ustrezno pokrivali širok spekter pristopov in intervenc, ki jih študentke/je v različnih življenjskih situacijah in kontekstih potrebujete in hkrati znali prepoznati situacije, ko je nekoga potrebno usmeriti k drugim strokovnim profilom.
Vendar naj poudarimo še enkrat: psihosocialna svetovalnica je namenjena tudi povsem vsakodnevnim, »običajnim« vprašanjem, razmislekom. V njej boste lahko to naredili neobremenjeno, v miru, s strokovnjakom, ki se bo v tistem času resnično posvetil le vam. Pri tem vam zagotavljajo anonimnost, diskretnost in zaupnost (torej bo vse, o čemer boste spregovorili v svetovalnici, ostalo le med vama s strokovnjakom)!

Kdaj?
Psihosocialna svetovalnica deluje 1x tedensko ob četrtkih od 12. do 14. ure.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.