V nadaljevanju podajamo navodila, kako ravnati v primeru, ko ste okuženi oz. ste izvedeli, da ste bili v visokorizičnem kontaktu.

 

IZVEDELI STE, DA STE OKUŽENI S COVID 19

1. Izpolnite spletni obrazec, s katerim obvestite Zdravstveno fakulteto o svoji okužbi.
2. O svoji odsotnosti obvestite izvajalce vaj, pri katerih boste odsotni.
3. V kolikor ste bili v času 48 ur pred pojavom simptomov okužbe prisotni na kliničnem usposabljanju v katerikoli učni bazi, o svoji okužbi in posledično odsotnosti obvestite tamkajšnjega mentorja.
4. O svoji okužbi obvestite vse, s katerimi ste bili v visokorizičnem kontaktu v obdobju 48 ur pred potrditvijo okužbe.
5. Ko se boste po iztečeni karanteni vrnili na fakulteto, prosimo, predložite novo izjavo o izpolnjevanju pogoja PCT.

Odsotnost bo opravičena zgolj na podlagi zdravniškega potrdila. Odločitev, kako se bo nadomeščalo manjkajoče obvezne vaje, bomo sprejemali sproti v dogovoru z izvajalci vaj.

 

IZVEDELI STE, DA STE BILI V VISOKORIZIČNEM KONTAKTU Z OSEBO, OKUŽENO S COVID 19

1. Cepljeni ali prebolevniki nadaljujete s študijskim procesom na fakulteti. V kolikor se pri vas pojavijo simptomi okužbe, ostanite doma in se posvetujte z zdravnikom.
2. Testirani nemudoma odidete domov oz. ostanete doma 10 dni in obvezno izpolnite spletni obrazec Izjava o karanteni na domu. Podrobnejše informacije si lahko preberete na naslednjih povezavah: kdo spada med izjeme glede karantene na domu, navodila NIJZ za karanteno na domu.
3. V kolikor zbolite tudi sami, okužbo sporočite prek spletnega obrazca, izvajalcem vaj, na katerih boste manjkali, pa sporočite svojo odsotnost. O svoji okužbi obvestite vse, s katerimi ste bili v visokorizičnem kontaktu v obdobju 48 ur pred potrditvijo okužbe.

Odsotnost bo opravičena zgolj na podlagi zdravniškega potrdila ali na podlagi Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu. Odločitev, kako se bo nadomeščalo manjkajoče obvezne vaje, bomo sprejemali sproti v dogovoru z izvajalci vaj.

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.