Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije smo se odločili, da gremo v kombiniran način izvedbe, saj le tako lahko zagotovimo sledljivost visokorizičnih kontaktov in manjše tveganje za širitev okužbe med študenti, ki odhajajo v klinična okolja.

Pošiljamo vam navodila glede izvedbe pedagoškega procesa za obdobje od 8. do vključno 30. 11.2021.

1. Pred vstopom v prostore Zdravstvene fakultete se evidentirate preko QR kode, ki je nameščena na vhodu fakultete. Kasneje se evidentirate še pred vsakim vstopom v predavalnice, kabinete, laboratorije, telovadnico in knjižnico. Le na ta način lahko sledimo morebitnim visokorizičnim kontaktom, katere moramo, v primeru okužene osebe, posredovati NIJZ.

2. Na fakulteti bo še vedno organizirano samotestiranje za študente, ki ne izpolnjujejo pogoja P ali C in sicer dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in sredah zjutraj. Izjema so študenti, ki opravljajo klinično usposabljanje v UKC Ljubljana – slednji se morajo samotestiranja poleg ponedeljka in srede udeležiti tudi ob petkih. Vse informacije, termin in obrazec za prijavo bodo objavljeni na spletni strani. Prosimo, da poskrbite za pravočasno prijavo in da na samotestiranje pridete točno ter tako pripomorete k lažji izvedbi. S seboj obvezno poleg svojega testa imejte še osebni dokument s fotografijo.

3. Izvedba študijskega procesa – predavanja, seminarji, seminarske vaje, preverjanja znanja
- Predavanja, seminarji, seminarske vaje in preverjanja znanja se v celoti izvajajo na daljavo.
- Povezave bodo objavljene v spletni učilnici.
- Izvedba bo potekala skladno z urnikom, ki bo pripravljen do konca tega tedna.

4. Izvedba študijskega procesa – vaje
Laboratorijske in klinične vaje, ki potekajo v prostorih Zdravstvene fakultete pod nadzorom mentorja (izvajalca vaj) ali v učnih bazah, se izvedejo v skladu z urnikom v fizični obliki. Pri izvajanju pouka v fizični obliki je treba upoštevati vsa navodila in ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom. Izvajalec vaj se lahko odloči tudi za izvedbo na daljavo.

5. Govorilne ure
Govorilne ure za študente se izvajajo preko elektronske pošte, spletne učilnice ali po telefonu.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.