Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Arhiv obvestil - zdravstvena nega

Spoštovani.

Se kdaj vprašate, zakaj ob soočenju s pacientovim problemom sprejemate določene odločitve?

Raziskave kažejo, da so naše sklepanje in odločitve kompleksen rezultat informacij, čustev, osebnih vrednot, vplivov iz okolja in preteklih izkušenj. Vsaka odločitev je posledica tehtanja med različnimi dejavniki in cilji, da sprejmemo informirane in učinkovite odločitve glede oskrbe pacienta.

Preberite več ...

Povabilo študentom študijskega programa ZN k izvedbi skupnega projekta v okviru razpisa MIZŠ »Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023«.

Ideja je izdelati izobraževalne kratke video filme v sodelovanju z gospodarsko družbo DARS. Delovni naslov projekta je: »Varno reševanje ponesrečenih ob dogodkih na cestah v upravljanju DARS«.

Sodelovanje v projektu sta potrdila gospodarska družba DARS d.d. in Naravoslovno tehnična fakulteta. V projekt želimo enakovredno vključiti vsaj dva študenta ZF, po možnosti iz različnih stopenj študija ZN. Cilj projekta je izdelati kratke in za javnost zanimive video filme, oblikovane z inovativnim pristopom. Snemanja bi potekala v zunanjem okolju, za našo varnost bo ustrezno skrbel DARS. Filmi se bodo snemali brez zvoka, pri montaži pa bomo dodali spremna besedila/grafične oznake in kratke zvočne posnetke opisa izvedbe posamezne aktivnosti. Velik poudarek  bo na končnem kreativnem in inovativnem grafičnem oblikovanju video posnetkov in še posebno v tem delu vidim dodano vrednost našega skupnega sodelovanja. Izdelki bodo produkt dela študentov. Izdelani video posnetki bodo namenjeni izobraževanju/ozaveščanju uporabnikov cestnega omrežja. Ostali splošni javnosti bodo predstavljeni preko spletnih strani DARS, morda se uspemo dogovoriti za promocijo še z RTV. Osebno prepoznam dodano vrednost v povezovanju gospodarske družbe, ZF in NTF pri projektnem delu v skupno dobro. Sodelovanje v projektu je za študente plačano. 

Kontakt: viš. pred. Robert Sotler - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

S strani URI-Soča smo prejeli izredno prošnjo po zagotavljanju nemotenega dela na njihovih oddelkih. Pojasnjujejo, da imajo izredno stanje, saj jim že nekaj dni primanjkuje ustreznega kadra. 

Za pomoč prosijo študente zdravstvene nege I. stopnje, vpisane v dodatno leto ter študente zdravstvene nege II. stopnje. Pomoč potrebujejo predvsem ob koncih tedna in sicer ob petkih, od 13.30 do 20.30 ure, ob sobotah od 6.30 do 13.30 ure oziroma od 13.30 do 20.30 ure, ob nedeljah in praznikih pa od 7. do 20. ure.

Preberite več ...

Splošna bolnišnica Trbovlje želi v študijskem letu 2021/2022 podeliti 5 kadrovskih štipendij študentom visokošolskega strokovnega izobraževanja prve stopnje na programu Zdravstvena nega.

Za več informacij o štipendiranju se, prosimo, obrnite na Splošno bolnišnico Trbovlje, Rudarska cesta 9, 1420 Trbovlje, in sicer na ga. Vesno Grešak – tel. št. 03 565 25 90, el. naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Splošna bolnišnica Jesenice je razpisala kadrovske štipendije za študente prve stopnje študijskega programa zdravstvena nega. Več informacij.

Predstavniki SB Jesenice bodo študentom tudi osebno predstavili pogoje oz. možnosti pridobitve štipendije, zato vas vabimo na njihovo e-predstavitev prek ZOOM-a, ki bo v torek, 30. marca 2021 ob 18.30 uri.

Rok za prijavo je podaljšan do vključno 10. aprila 2021.

Letak

Spoštovana študentka, študent zaključnega letnika zdravstvene nege!

Vabimo vas, da spoznate svet digitalnega zdravstvenega coachinga v zanimivem in interaktivnem mednarodnem študentskem prostoru. Sedaj smo se že vsi bolj ali manj navadili na učenje v digitalnem svetu. V druščini študentov iz Finske, Belgije in Portugalske boste lahko gradili nova znanja in spretnosti na tem področju.

Preberite več ...

V okviru predavanj pri predmetu Teorija odločanja na ZF bodo sodelovali naslednji vabljeni predavatelji:

- 13. 3. 2020 mag. Bogo Šest: Odločanje v koruptivnem okolju (P 22 ob 15.30 uri),

- 26. 3. 2020 prof. dr. Marko Bohanec, Institut Jožef Stefan: Management parkinsonove bolezni (P 210 ob 15.30 uri),

- 31. 3. 2020 prof. dr. Bojan Cestnik, Temida d.o.o.: Nove tehnologije za odkrivanje znanja v podatkih (P 423 ob 14.40 uri),

- 7. 4. 2020 Anže Drolc, Better d.o.o.: Digitalno zdravstvo (P 118 ob 14.40 uri).

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »