Slovenska delegacija pod vodstvom našega sodelavca Marka Jerana iz Laboratorija za klinično biofiziko, se je na povabilo “Bauman Moscow State Technical University” in “Russian Youth Engineering Society”, udeležila ljubilejnega 30. mednarodnega srečanja “Step into the future”.

"Step into the future" je vplivno gibanje mladine, akademikov, raziskovalcev, strokovnjakov in učiteljev, ki želijo skupaj razvijati inovativno prihodnost svoje države. Program trenutno vključuje več kot 150 tisoč mladih, ki ustvarjajo na področju znanosti. Letošnje tekmovanje je gostilo izjemne raziskovalce in inovatorje iz celega sveta in Rusije. V veliki konkurenci izjemnih projektov in inovacij, je v kategoriji Natural sciences, mladi raziskovalec Luka Irenej Pečan za raziskovalno delo “Quantitative Determination of Biologically Active Compounds in Industrial Hemp (Cannabis sativa subsp. sativa L.) and its Microbiological Quality“ osvojil 3. nagrado in požel navdušenje mednarodnega sodniškega odbora.

Preberite več ...

Slovenska znanstvena fundacija (SZF) je našemu sodelavcu Marku Jeranu iz Laboratorija za klinično biofiziko Zdravstvene fakultete in Laboratorija za fiziko Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, za leto 2020 podelila Nacionalno odličje Prometej za komuniciranje znanosti v Sloveniji. Priznanje je prejel zaradi izjemnih dosežkov v obliki:
- posredovanju vrednot znanosti mladim (učencem in dijakom),
- približevanja znanosti širši javnosti,
- promocije znanosti z dogodki in prireditvami,
- poljudnoznanstvenih ali strokovnih publikacij in
- znanstvene odličnosti.

Preberite več ...

Spoštovane Prešernove nagrajenke in nagrajenci!

Ponosen sem, da vam lahko v svojem imenu in v imenu Zdravstvene fakultete čestitam za najboljša dela na področju znanosti in umetnosti. Prešernova nagrada je nagrada za najboljša zaključna dela in je odraz kakovostnega znanstveno-raziskovalnega dela študentov. Žal nam v letošnjem letu trenutna situacija ne omogoča, da bi vaše dosežke skupaj proslavili v skladu z vsakoletno tradicijo, si pa bomo prizadevali, da se vsi skupaj srečamo takoj, ko bo le-to mogoče.

Preberite več ...

V Tednu Univerze letos najodličnejše raziskovalne dosežke, prejemnice in prejemnike častnih nazivov, plaket, nagrad, listin in priznanj Univerza s ponosom predstavlja na posebni spletni strani UL.

Na uspehe Univerze v Ljubljani smo izjemno ponosni, še bolj pa smo ponosni na tiste prejemnike priznanj Univerze v Ljubljani, ki prihajajo z naše fakultete.

Preberite več ...

Univerza v Ljubljani v tem času praznuje svojo 100-letnico. Svoj rojstni dan je obeležila s Slavnostno akademijo v Cankarjevem domu, katero je zaznamovalo najvišje državno odlikovanje, ki ga je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ob tej priložnosti vročil rektorju Univerze v Ljubljani prof. dr. Igorju Papiču.

Na Univerzi v Ljubljani pa so ob tem v preteklih dneh podelili tudi številna priznanja. Med prejemniki so tudi naši sodelavci oz. študenti.

Preberite več ...
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.