Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Nagrade in priznanja

Vsako leto se na predvečer Prešernovega dneva, slovenskega kulturnega praznika, 7. februarja, podelijo najvišja priznanja Republike Slovenije za dosežke na področju umetnosti.

Prešernovo nagrado prejmejo ustvarjalci, ki so z vrhunskimi umetniškimi dosežki v svojem življenjskem opusu trajno obogatili slovensko kulturno zakladnico. Nagrado Prešernovega sklada prejmejo ustvarjalci za pomembne umetniške dosežke, ki so bili javnosti predstavljeni v zadnjih treh letih pred podelitvijo in pomenijo obogatitev slovenske kulturne zakladnice.

Preberite več ...

Rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič, je v preteklem tednu prek spleta podelil priznanja Univerze v Ljubljani za leto 2021.

Na uspehe Univerze v Ljubljani smo izjemno ponosni, še bolj pa smo ponosni na tiste prejemnike priznanj, ki prihajajo z naše fakultete.

Dr. Franja Prosenc, prof. dr. Tjaša Griessler Bulc, doc. dr. Darja Istenič in dr. David Škufca so skupaj s prof. dr. Ester Heath (Institut Jožef Stefan) in dr. Gianluigi Buttiglieri (Katalonski inštitut za raziskave voda – ICRA) prejemniki nagrade za enega najodličnejših raziskovalnih dosežkov Univerze v Ljubljani.

Izr. prof. dr. Janez Žibert, asist. dr. Žiga Zaplotnik, dr. Zarja Muršič, prof. dr. Maja Pohar Perme (ekipa sledilnika COVID-19) so prejemniki Zlate plakete Univerze v Ljubljani za izjemne zasluge skupini.

Iskrene čestitke vsem prejemnikom priznanj!

 

Tradicionalni natečaj Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani poteka v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem ter vzpodbuja vstop tehnoloških in netehnoloških inovacij ter inovativnih podjetniških idej na trg. Že drugo leto zapored je bilo tekmovanje razdeljeno v dve kategoriji: 1. kategorijo študentk in študentov, alumen in alumnov in 2. kategorijo raziskovalk in raziskovalcev, redno zaposlenih na Univerzi v Ljubljani. Rektor prof. dr. Gregor Majdič je finalistkam in finalistom zmagovalnih inovacij podelil denarne nagrade iz Rektorjevega sklada v skupni vrednosti 12.000 evrov.

Preberite več ...

Krkine nagrade so edinstvena zakladnica znanja, ki jo vsako leto obogatijo nove raziskovalne naloge. Te dokazujejo predanost odkrivanju novega, raziskovanju neznanega in ustvarjalno energijo mladih. Z visoko zastavljenimi cilji pa prinašajo najboljše rezultate in vodijo k napredku.

V petek, 15. oktobra 2021, je potekal spletni znanstveni simpozij, na katerem je sedem raziskovalcev predstavilo svoje raziskovalne dosežke. V nadaljevanju spletnega dogodka so razglasili prejemnike 51. Krkinih nagrad in priznanj za dodiplomske in podiplomske raziskovalne naloge.

Preberite več ...

Slovenska znanstvena fundacija (SZF) je našemu sodelavcu Marku Jeranu iz Laboratorija za klinično biofiziko Zdravstvene fakultete in Laboratorija za fiziko Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, za leto 2020 podelila Nacionalno odličje Prometej za komuniciranje znanosti v Sloveniji. Priznanje je prejel zaradi izjemnih dosežkov v obliki:
- posredovanju vrednot znanosti mladim (učencem in dijakom),
- približevanja znanosti širši javnosti,
- promocije znanosti z dogodki in prireditvami,
- poljudnoznanstvenih ali strokovnih publikacij in
- znanstvene odličnosti.

Preberite več ...

Spoštovane Prešernove nagrajenke in nagrajenci!

Ponosen sem, da vam lahko v svojem imenu in v imenu Zdravstvene fakultete čestitam za najboljša dela na področju znanosti in umetnosti. Prešernova nagrada je nagrada za najboljša zaključna dela in je odraz kakovostnega znanstveno-raziskovalnega dela študentov. Žal nam v letošnjem letu trenutna situacija ne omogoča, da bi vaše dosežke skupaj proslavili v skladu z vsakoletno tradicijo, si pa bomo prizadevali, da se vsi skupaj srečamo takoj, ko bo le-to mogoče.

Preberite več ...

V Tednu Univerze letos najodličnejše raziskovalne dosežke, prejemnice in prejemnike častnih nazivov, plaket, nagrad, listin in priznanj Univerza s ponosom predstavlja na posebni spletni strani UL.

Na uspehe Univerze v Ljubljani smo izjemno ponosni, še bolj pa smo ponosni na tiste prejemnike priznanj Univerze v Ljubljani, ki prihajajo z naše fakultete.

Preberite več ...

Univerza v Ljubljani v tem času praznuje svojo 100-letnico. Svoj rojstni dan je obeležila s Slavnostno akademijo v Cankarjevem domu, katero je zaznamovalo najvišje državno odlikovanje, ki ga je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ob tej priložnosti vročil rektorju Univerze v Ljubljani prof. dr. Igorju Papiču.

Na Univerzi v Ljubljani pa so ob tem v preteklih dneh podelili tudi številna priznanja. Med prejemniki so tudi naši sodelavci oz. študenti.

Preberite več ...
Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »