Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Obvestila - Karierni center

Kariernih centrih UL (KC UL) si želimo, da bi samozavestno in brez težav našli dobro zaposlitev po zaključku študija, zato med letom za vas organiziramo številne dogodke namenjene povezovanju z delodajalci, izobraževanja za razvoj zaposlitvenih veščin in pridobivanje drugih znanj, ki vam bodo koristila na študijski in karierni poti (npr. na teme komunikacije, javnega nastopanja, digitalizacije, osebne rasti idr.).

Preberite več ...

V okviru Kariernih centrov UL na fakulteti deluje karierni svetovalec, mag. Klemen Marinčič. Na fakulteti je prisoten in ima uradne ure v Družabnem prostoru (4. nadstropje) vsak petek med 8. in 14. uro.

Nanj se lahko obrnete v primeru kariernih nasvetov, iskanja dela, pregleda življenjepisov in prijavnih pisem, nasvetov pri študiju in ostalih tem vezanih na vseživljenjsko karierno orientacijo.

Preberite več ...

Sodobni izzivi ne poznajo meja. Za uspešno spopadanje z njimi je potrebno čezmejno sodelovanje. Globalizacija trga dela tako ustvarja vedno večje povpraševanje po posameznikih z mednarodnimi in medkulturnimi kompetencami.

Študijska izmenjava ali opravljanje prakse v tujini je lahko ena izmed najbolj koristnih izkušenj, ki jih boste pridobili med študijem. Je enkratna priložnost, da dobite neprecenljive nove izkušnje, se naučite ali utrdite znanje tujih jezikov in pridobite nove veščine.

Preberite več ...

Študentke in študenti UL, izkoristite začetek počitnic in poletno brezskrbnost za pridobivanje novih znanj in kompetenc na Kariernem taboru! Le-ta bo potekal od 3. do 7. julija 2023.

Karierni tabor združuje brezplačne delavnice, strnjene v teden dni, ki jih organiziramo v Kariernih centrih Univerze v Ljubljani. Na delavnicah boste pridobili široko paleto različnih znanj za nadgradnjo svojih zaposlitvenih, komunikacijskih in digitalnih veščin. Obenem vsebine ponujajo tudi priložnost za spodbudo pri študiju in razmišljanju o svoji študijski in karierni poti.

Preberite več ...

Študenti in študentke UL, izkoristite zadnji teden izpitnega obdobja (med 6. in 10. februarjem 2023) za pridobivanje novih znanj na Kariernem taboru - sklopu brezplačnih delavnic!

Karierni centri UL vas vabimo na že tradicionalni Karierni tabor, ki je tokrat osredotočen na delavnice in tečaje, s katerimi boste okrepili računalniška in digitalna znanja, izboljšali organizacijske veščine ter nadgradili komunikacijske in socialne kompetence. Prisluhnite izbranim strokovnjakom, ki vam bodo na delavnicah podali znanja za boljšo zaposljivost, pridobili pa boste nove spretnosti, ki vam bodo lahko koristile v zasebnem in poklicnem življenju.

Preberite več ...

Nike predstavlja enoletno plačano prakso v evropski centrali družbe na Nizozemskem.

Družba Nike je velikan v svetu športne opreme z več kot 75.000 zaposlenimi po vsem svetu. Poleg vključujočega in raznolikega delovnega okolja pripravnikom nudijo tudi izkušnjo korporativnega poslovnega sveta, v katerem lahko eno leto nabirate izkušnje, se povezujete z vrstniki in usvajate veščine, ki jih boste potrebovali na svoji nadaljnji karierni poti. Pridite in se prepričajte, da v njihovo družbo sodite tudi vi. Pogumno naprej! (preprosto po Nike sloganu)

Datum: 10. 11. 2022
Ura: 14:00 - 15:30
Lokacija: Dostop na spletu

Prijava prek POPR-a

 

Predstavitev bo potekala 12. aprila 2022, ob 16.00, prek ZOOM-a.

Svoje karierne zgodbe bodo predstavili:
- Jure Bornšek, Manualna fizioterapija Bornšek Jure s.p.,
- Matej Rapnik, Modra fizioterapija,
- Eva Globokar, NK BRavo,
- Tjaša Knific - NIJZ.

Štiri različne karierne zgodbe, pogovarjali se bodo z njimi o njihovih začetkih, izzivih, motivaciji za tovrsten študij in delo, kariernih in ostalih aktivnostih med študijem, prehodom iz študija na trg dela ter mnogo drugem. Povprašali jih bodo tudi o njihovih hobijih ter o nasvetih za čim bolj uspešen študij ter prehod na trg dela.

Preberite več ...

Kaj je POPR?

POPR je Portal Osebnega in Profesionalnega Razvoja, v katerem lahko študenti Univerze v Ljubljani na enem mestu najdete številna izobraževanja za nadgradnjo zaposlitvenih spretnosti in znanj, karierne priložnosti in možnosti individualnega svetovanja. S ponudbo različnih dejavnosti, do katerih dostopate v POPR-u, vam Karierni centri UL pomagamo na poti priprave na kariero.

Preberite več ...

V tem študijskem letu smo v Kariernih centrih UL pripravili različne karierne potke, ki vam bodo osmislile ponudbo naših aktivnosti, hkrati pa olajšale prijavo na dogodke, ki jih ne smete zamuditi.

Izbirate lahko med:
Mednarodno potko – Postani VIP (Very International Person) - predstavitve priložnosti, delavnice, ki vam olajšajo mobilnost. Prijavite se preko POPR-a >>
Podjetniško potko – Vse za BDP (Bodoče Dobre Podjetnike) - pridobite si podjetniška znanja in veščine ter preverite, ali je podjetništvo prava pot za vas. Prijavite se preko POPR-a>>
Digitalno potko  –  Pridobi IKT (Informacijsko Komunikacijske Točke) - različne delavnice za pridobivanje digitalnih kompetenc. Prijavite se preko POPR-a>>
Kulturno-umetniško potko – Izpopolni KUD (Kulturno Umetniško uDejstvovanje) - kako se prijaviti na projekte, kako se predstaviti. Prijavite se preko POPR-a >>
Karierno potjo za doktorske študentke in študente – kako predstaviti svoje dosežke, kako napisati članek za objavo v znanstvenih revijah. Prijavite se preko POPR-a>>

Preberite več ...

Morda razmišljate o lastni podjetniški poti? Bi radi uresničili svojo idejo ali hobi, pa ne veste, kako? Se sprašujete, ali je podjetniška pot prava za vas? Kako se tega lotevajo drugi? Ali pa bi le radi spoznali, kaj vse obsega podjetništvo? Potem ne zamudite že tradicionalnega dogodka 3P: Pripravljeni na podjetniško pot?, ki bo potekal v sredo, 24. novembra 2021, ob 16.00 na spletu.

Z nami bodo:
- Julia Kaja Hrovat, modna oblikovalka blagovne znamke JKH Identity,
- Miha Lavtar, direktor podjetja Optiweb,
- Miha Rajh, direktor podjetja Pharsol in
- Larisa Smrekar, direktorica podjetja Karbonoir.

Predstavila se bodo podporna okolja:
- Ljubljanski univerzitetni inkubator,
- ABC pospeševalnik in
- Tehnološki park Ljubljana.

Preberite več ...

Se želiš postaviti na socialni zemljevid? Kako ti pri tem pomaga osebna blagovna znamka in kako jo zgraditi na LInkedinu, bomo razkrili prav v tem predavanju. Lastnik podjetja Optiweb, Miha Lavtar, bo predaval o pomembnosti mreženja na Linkedinu. Miha je podjetnik od 19. leta, ko se je zaljubil v podjetništvo, njegovo delo pa mu je prineslo že pet nagrad za dobre kadrovske prakse.

Prijave na popr.uni-lj.si.

Izkoristi priložnost in se prijavi na brezplačne delavnice ter izboljšaj svoje kompetence.

Si zamudil/a uspešno izveden julijski Karierni tabor ali pa ga želiš obiskati ponovno? Imamo dobro novico zate! Že pred začetkom novega študijskega leta ti Karierni centri UL spet omogočajo, da se udeležiš BREZPLAČNIH delavnic, ki te bodo odlično opremile za vstop na trg dela.

Pridruži se jim med 20. 9. in 1. 10., pred tem pa preveri, kako pester nabor delavnic so zate pripravili tokrat. Izbiraš lahko med najrazličnejšimi vsebinami; od znanja uporabe digitalnih komunikacijskih orodij v delovnem okolju in poznavanja prvin projektnega menedžmenta, PR-ja ter spletnega oglaševanja (Google AdWords) do pridobivanja že znanih top kompetenc (poslovna angleščina, tečaj Excel-a) in še mnogo več.

Preberite več ...

Medicina in zdravstvena stroka je področje, pri katerem so znanje, klinične in mehke veščine ter presoja delavcev v zdravstvu v službi zaščite in ponovnega vzpostavljanja dobrega počutja ljudi. Dobro počutje pa težko vzpostavlja tisti, ki je izgorel. Objave raziskav iz tujine kažejo na več kot 50 % izgorelost delavcev v zdravstvu. Na delavnici se pogovarjamo o preprečevanju izgorevanja, o vzpostavljanju dobrih odnosov na delovnem mestu, o skrbi zase ter prepoznavanju znakov izgorevanja. Oblika dela na srečanju je odvisna od števila udeležencev. Pri številu 15 do 20 je lahko delo bolj interaktivno, pri večjem številu udeležencev pa manj.

Preberite več ...

Karierni svetovalec na Zdravstveni fakulteti je g. Klemen Marinčič. Nanj se lahko obrnete za:

- pregled CV-ja,
- podporo pri iskanju prakse, štud. dela ali zaposlitve,
- odkrivanju kompetenc, ki jih dobite v času študija,
- podporo pri predstavitvi delodajalcem,
- raziskovanje zaposlitvenih možnosti po zaključku študija,
- informiranju glede znanja o mehkih veščinah,
- dilemah o nadaljevanju študija na 2. oz. 3. stopnji in
- drugih dilemah vezanih na vprašanja osebnega kariernega razvoja.

Preberite več ...

Naslednji teden bo potekalo virtualno srečanje EUTOPIA Week, ki ga tokrat organizira Univerza Warwick (Velika Britanija). Gre za srečanje, organizirano vsake 6 mesecev, na katerem potekajo različne aktivnosti namenjene študentom in zaposlenim.

Vabljeni na delavnico Hidden Competences in na pogovor EUTOPIA Discusses: Perspectives from Employers - Inclusion and Diversity.

Program tokratnega tedna.  Vsi dogodki, kjer je zapisano, da so OPEN, so odprti za vse udeležence in se je potrebno prijaviti.

Preberite več ...
Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »