Izkoristi priložnost in se prijavi na brezplačne delavnice ter izboljšaj svoje kompetence.

Si zamudil/a uspešno izveden julijski Karierni tabor ali pa ga želiš obiskati ponovno? Imamo dobro novico zate! Že pred začetkom novega študijskega leta ti Karierni centri UL spet omogočajo, da se udeležiš BREZPLAČNIH delavnic, ki te bodo odlično opremile za vstop na trg dela.

Pridruži se jim med 20. 9. in 1. 10., pred tem pa preveri, kako pester nabor delavnic so zate pripravili tokrat. Izbiraš lahko med najrazličnejšimi vsebinami; od znanja uporabe digitalnih komunikacijskih orodij v delovnem okolju in poznavanja prvin projektnega menedžmenta, PR-ja ter spletnega oglaševanja (Google AdWords) do pridobivanja že znanih top kompetenc (poslovna angleščina, tečaj Excel-a) in še mnogo več.

Preberite več ...

Medicina in zdravstvena stroka je področje, pri katerem so znanje, klinične in mehke veščine ter presoja delavcev v zdravstvu v službi zaščite in ponovnega vzpostavljanja dobrega počutja ljudi. Dobro počutje pa težko vzpostavlja tisti, ki je izgorel. Objave raziskav iz tujine kažejo na več kot 50 % izgorelost delavcev v zdravstvu. Na delavnici se pogovarjamo o preprečevanju izgorevanja, o vzpostavljanju dobrih odnosov na delovnem mestu, o skrbi zase ter prepoznavanju znakov izgorevanja. Oblika dela na srečanju je odvisna od števila udeležencev. Pri številu 15 do 20 je lahko delo bolj interaktivno, pri večjem številu udeležencev pa manj.

Preberite več ...

Karierni svetovalec na Zdravstveni fakulteti je g. Klemen Marinčič. Nanj se lahko obrnete za:

- pregled CV-ja,
- podporo pri iskanju prakse, štud. dela ali zaposlitve,
- odkrivanju kompetenc, ki jih dobite v času študija,
- podporo pri predstavitvi delodajalcem,
- raziskovanje zaposlitvenih možnosti po zaključku študija,
- informiranju glede znanja o mehkih veščinah,
- dilemah o nadaljevanju študija na 2. oz. 3. stopnji in
- drugih dilemah vezanih na vprašanja osebnega kariernega razvoja.

Preberite več ...

Naslednji teden bo potekalo virtualno srečanje EUTOPIA Week, ki ga tokrat organizira Univerza Warwick (Velika Britanija). Gre za srečanje, organizirano vsake 6 mesecev, na katerem potekajo različne aktivnosti namenjene študentom in zaposlenim.

Vabljeni na delavnico Hidden Competences in na pogovor EUTOPIA Discusses: Perspectives from Employers - Inclusion and Diversity.

Program tokratnega tedna.  Vsi dogodki, kjer je zapisano, da so OPEN, so odprti za vse udeležence in se je potrebno prijaviti.

Preberite več ...

Študentke, študenti, diplomantke, diplomanti UL ZF!

Vstop na trg dela je lahko prava mala malica ali pa mučen in dolgotrajen postopek. Kako ga boste sami doživeli, je v veliki meri odvisno od tega, kako se boste nanj pripravili.

V Kariernih centrih UL si želimo, da bi čim bolj samozavestno in brez težav našli zaposlitev, zato med letom za vas organiziramo številne dogodke:

 • delavnice pridobivanja kompetenc in drugih zaposlitvenih spretnosti,
 • delavnice samospoznavanja,
 • obiske in predstavitve delovnih okolij v Sloveniji in drugih državah EU,
 • mreženja in hitre zmenke z delodajalci,
 • posvete o izzivih v tujini, podjetništvu, pripravništvih,
 • Skype svetovanja s svetovalci iz tujine,
 • sejme, karierne dneve in še mnogo drugega.
Preberite več ...

Če želite biti v tem času bolj aktivni, vam Karierni centri UL na voljo ponujajo veliko brezplačnih izobraževanj na temo osebnega in profesionalnega razvoja. Kar nekaj tako na temo osebne rasti kot tudi na temo kariere pa jih najdete tudi v njihovi e-učilnici. Vanjo so umestili do sedaj izvedena izobraževanja na daljavo – webinarje in gradiva, na teme:

 • kako se hitreje in učinkovito učiti,
 • o načinih razmišljanja,
 • grafični predstavitvi podatkov,
 • sodobnem trgu dela,
 • pisanju življenjepisa,
 • upravljanju s časom,
 • kratkih javnih predstavitvah (pitchu) in
 • kako se pogovarjati z nekom, ki razmišlja o samomoru.
Preberite več ...

Karierni centri vas vabijo, da izkoristite to čudno obdobje za nekaj koristnega – udeležite se individualnega kariernega svetovanja (preko spleta, seveda!). Še vedno so tu za vas, da vam pomagajo na vaši karierni poti.

Z njihovimi svetovalci se lahko dogovorite za pregled CV-ja in motivacijskega pisma, če pa rabite pogovor o kariernih izzivih v zvezi z iskanjem prakse, študentskega dela, zaposlitve, predstavitve delodajalcem, zaposlitvenih možnostih po zaključku študija ali nadaljevanju študija na 2. oz. 3. stopnji, vam svetujemo, da se prijavite na termin individualnega kariernega svetovanja.

Ker si želijo za vsakega vzeti čas za pogovor, so potrebna predhodna naročanja na razpisane termine preko POPRa. Preko portala POPR boste imeli tudi možnost zbiranja informacij o udeležbah na svetovanjih in graditi svoj portfolio izobraževanj in dogodkov.

Če se boste želeli udeležiti dogodkov in svetovanj Kariernih centrov UL, boste kaj hitro ugotovili, da imajo nov sistem sprejemanja in urejanja prijav na dogodke ter svetovanja. Na novem portalu POPR (Portala Osebnega in Profesionalnega Razvoja) si lahko uredite tudi portfolio izobraževanj in dogodkov, ki ste se jih udeležili ter jih vključite v svoj CV.

Prijava v POPR je enostavna. Če ste študenti s statusom, se v POPR lahko prijavite s svojo digitalno UL identiteto. Če pa ste študenti brez statusa, so vsebine za vas še vedno dostopne, le predhodno se morate registrirati.

V kolikor vas zanimajo aktualna družbena vprašanja in si želite o njih debatirati še z drugimi študenti na evropskih univerzah, je We Discover Days Barcelona odlična priložnost za vas!

Tridnevni dogodek (28., 29. in 30. oktober) je namenjen konferencam, razpravam, projekcijam, delavnicam in spletnim obiskom ter odpiranju različnim temam, kot so podnebne razmere, promet in mobilnost, socialna vključenost in še mnoge druge.

Preberite več ...

Zaradi trenutne pandemije koronavirusa se je naše vsakdanje življenje bistveno spremenilo.

Karierni centri UL so zbrali nekaj idej in koristnih informacij, da se boste lažje prebili skozi ta čas in ga morda celo obrnili sebi v prid. Vsebina se navezuje predvsem na skrb za psihofizično počutje, potencialne vire finančne pomoči in možnosti za osebni in profesionalni razvoj.

Preberite več ...
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.