Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Teden EUTOPIE

Naslednji teden bo potekalo virtualno srečanje EUTOPIA Week, ki ga tokrat organizira Univerza Warwick (Velika Britanija). Gre za srečanje, organizirano vsake 6 mesecev, na katerem potekajo različne aktivnosti namenjene študentom in zaposlenim.

Vabljeni na delavnico Hidden Competences in na pogovor EUTOPIA Discusses: Perspectives from Employers - Inclusion and Diversity.

Program tokratnega tedna.  Vsi dogodki, kjer je zapisano, da so OPEN, so odprti za vse udeležence in se je potrebno prijaviti.

Še posebej vas želimo opozoriti na:

  1. EUTOPIA Discusses: Inclusion for a European University, ki bo v torek, 24.11. – glede na to, da je vključevanje tudi ena izmed pomembnejših vsebin KC-ja, je to lepa priložnost, da izvemo kako k temu pristopajo partnerske univerze, kaj so izzivi in možne rešitve
  2. Delavnico Hidden Competences, ki bo v torek, 24.11.
  3. EUTOPIA Presents: Student Opportunities, ki bo v sredo, 25.11. – predstavitev trenutnih in prihajajočih priložnosti različnih aktivnosti, mobilnost (tudi virtualne) za študente.
  4. EUTOPIA Discusses: Perspectives from Employers - Inclusion and Diversity, ki bo v sredo, 25.11. – pogovor v okviru projekta Student Career Ambassadors, ki ga organiziramo mi in se osredotoča na prakse in izzive vključevanja&raznolikosti (sprejemanje, upoštevanje in vključevanje ranljivih skupin)

V pogovoru bodo sodelovali:

  • predstavnik globalnega podjetja, ki je kot HR zadolžen za Inclusion&Diversity vsebine, ki bo predstavil kako dejansko »živijo« vsebine in pristope, ki so zapisane v strategiji, kako se pristopi prilagajajo lokalni zakonodaji in okolju
  • so-ustanoviteljica dobrodelne organizacije Migrant Leaders, s sedežem v Združenem kraljestvu. Kljub navedbi v imenu, skozi različne aktivnosti podpirajo tudi prikrajšane posameznike, ki niso migranti; predstavila bo programe, ki jih vodijo
  • predstavnica LEGEBITRE – predstavitev certifikata LGBT prijazni in podpore, ki jo nudijo mladim ljudem
  • predstavnik IBM, ki je, za razliko od drugih gostov, zaposlen v prodaji, je pa v podjetju ambasador LGBT; predstavil bo kako se globalno zastavljene vsebine realizirajo v lokalnem okolju, ki zaradi majhnosti, nima zaposlenih na delovnem mestu diversity & inclusion; s čim se srečuje in kako rešuje izzive

Vsak od povabljenih ima tudi svojo osebno zgodbo drugačnosti.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »