Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Arhiv obvestil knjižnice

Obveščamo vas, da so v sistemu COBISS.SI v bazo SNIP (Source Normalized Impact per Paper) dodani podatki o faktorjih vpliva revij za leto 2022 in ažurirani podatki za pretekla leta (Faktor vpliva (1999–2022)).

Vabimo na testiranje orodja SciVal za analizo raziskovalne dejavnosti podjetja Elsevier. Testni dostop je do 19. 10. 2023 možen z Digitalno identiteto UL. Na povezavi scival.com desno zgoraj izberete Sign in nato Sign in with your institution. Na ARNES-ovem seznamu izberete UL in se prijavite z Digitalno identiteto UL.

Preberite več ...

Testni dostop do zbirke PsycTests je na voljo do 5. 10. 2023.

PsycTests je elektronska zbirka podatkov, ki vsebuje informacije o psiholoških testih in merilih, ki so lahko podlaga za raziskave in poučevanje. Zbirka vsebuje tako povzetke kot tudi celotna besedilo. Baza podatkov služi tudi kot repozitorij psiholoških testov in meril ter je vir strukturiranih informacij o testih, ki so pomembni za psihologe in strokovnjake iz sorodnih področij (npr. psihiatrija, menedžment, poslovanje, izobraževanje, družbene vede, nevroznanost, pravo, medicina in socialno delo).

Preberite več ...

Obveščamo vas, da so v sistemu COBISS.SI v bazo JCR (Journal Citation Reports) dodani podatki o faktorjih vpliva revij za leto 2022 (Faktor vpliva (1994–2022)). Faktorji vpliva od leta 2022 naprej vsebujejo le eno decimalno mesto.

Preberite več ...

Spremembe zakonodaje na področju varstva osebnih podatkov (novi Zakon o varstvu osebnih podatkov; ZVOP-2) in sprejetje novega Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti (ZZrID) prinašajo dodatne zahteve, ki jih morajo še posebej raziskovalke in raziskovalci upoštevati pri svojem delu.

Na Univerzi v Ljubljani so zaznali, da raziskovalke in raziskovalci na tem področju potrebujejo dodatno podporo in prikaz novosti, ki jih prinaša nova zakonodaja, zato z namenom nadgraditve procesov na tem področju organizirajo posvet, ki bo v torek, 16. 5. 2023, od 13. ure dalje.

Preberite več ...

Vabimo vas na spletni dogodek »Izjeme in omejitve na področju šolstva, raziskav in znanosti ter odprta znanost in avtorska pravica«, ki ga v okviru razprave o nadaljnjem razvoju avtorskopravne zakonodaje za zainteresirano javnost pripravljata Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in Urad RS za intelektualno lastnino. Namen dogodka je pridobiti splošni vpogled v ureditev v evropskem pravnem redu in v nekaterih nacionalnih ureditvah.

Preberite več ...

Following the success of training webinar series on Horizon Europe Open Science requirements, we are organizing a third webinar where our team will present HE requirements and give a preview of our main tools and OpenAIRE services that we provide to help project coordinators and research support staff on the requirements' compliance. You can watch the recording of our second webinar here and download a copy of the presentations here.

Preberite več ...
Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »