V sodelovanju s Taylor & Francis posredujemo seznam 11 spletnih seminarjev o odprti znanosti in vabimo k udeležbi.

 1. Publishing your research open access
 2. Understanding open research (2 termina)
 3. Publishing in Life, Earth & Environmental Sciences journals
 4. Publishing ethics (2 termina)
 5. Publishing in Physical Science and Engineering journals
 6. Increasing the impact of your research (2 termina)
 7. Publishing in Social Science journals
 8. Publishing in Medicine and Health journals
 9. How to get published in Education journals
 10. Publishing in Arts & Humanities
 11. Publishing in Behavioural Science journals

Podrobnosti in predhodne prijave.

Obveščamo vas, da so v JCR 2020 in SNIP 2020 sistemu COBISS.SI v bazo JCR dodani podatki o faktorjih vpliva za leto 2020 (Faktor vpliva (1994-2020)). V bazo SNIP so dodani podatki o faktorjih vpliva za leto 2020 in ažurirani podatki za pretekla leta (Faktor vpliva (1999-2020)).

Arhiv družboslovnih podatkov vabi raziskovalke in raziskovalce na spletni seminar, ki bo potekal v torek, 7. septembra 2021, ob 10. uri, preko aplikacije zoom (povezava na prijavo spodaj).

V seminarju bosta izkušena raziskovalca dr. Jernej Amon Prodnik in dr. Jernej Kaluža s Centra za raziskovanje družbenega komuniciranja na FDV, prikazala pomen in vlogo načrtovanja ravnanja z raziskovalnimi podatki v kvalitativnem raziskovanju, svoje motive za arhiviranje in izkušnjo z objavo podatkov v ADP.

Preberite več ...

V sodelovanju z založbo Emerald predstavljamo spletni seminar z naslovom How to improve article acceptance rate and publish quicker: a guide to getting published.

Spletni seminar bo vključeval različne tematike povezane z objavljanjem člankov:

- predstavitev založbe Emerald in njihovih vsebin;
- predstavitev časovnih rokov revij;
- razlogi za zavrnitve člankov;
- razlogi za objavljanje v revijah;
- kako izbrati pravo revijo;
- kako prepoznati teme člankov;
- kako strukturirati članke: uvod, metoda, razprava, rezultati in zaključki ter kako izbrati primeren naslov, napisati povzetek in izbrati ključne besede.

Preberite več ...

Vabimo vas na brezplačni spletni tečaj Elektronski informacijski viri za pomoč pri študiju in raziskovalnem delu, ki bo v četrtek 25. marca 2021 ob 10. uri. Tečaj bo potekal v spletnem okolju, prek spletne platforme Zoom.

ELEKTRONSKI INFORMACIJSKI VIRI ZA POMOČ PRI ŠTUDIJU IN RAZISKOVALNEM DELU

Na tečaju bodo predstavili, kako izberemo ustrezen vir za iskanje znanstvene in strokovne literature in kje lahko dostopamo do virov (Mrežnik).

Preberite več ...

You’re Invited – EBSCO Training Session
SPORTDiscus™ with Full Text
February 17, 2021 | 9:00 CET (10:00 EET)

You will learn
This training is designed for health professionals and researchers studying fitness, health and sports. Subjects covered include nutrition, physical therapy, occupational health, exercise physiology and kinesiology. By the end of this session, you will learn how to refine your search to receive the most relevant results, how to search in publications, or find cited references.

Preberite več ...

Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Centralno medicinsko knjižnico Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ter v sodelovanju s kompetenčnim centrom Odprta knjižnica v sredo, 10. novembra 2020 med 10.00 in 13.00 prireja strokovno srečanje “Pogled na odprto znanost 2020”. Tematika letošnjega srečanja je Skupnostna znanost: most med raziskovalci in širšo skupnostjo.

Preberite več ...

Podpis pogodbe med EIFL in založnikom Brill prinaša 50 % znižanje stroškov objav člankov (APC) za avtorje iz Slovenije, ki želijo objaviti v eni izmed revij založnika Brill. Pogodba velja do 31. decembra 2023.

Preberite več ...

Kick off your academic year with the Web of Science essential tools for researchers
29. september 2020 ob 11.00 (BST) 
Whether you’re an early-career or well-established researcher, the suite of integrated tools from the Web of Science will supercharge your workflow, making every stage of your research journey a smart one. Learn how to make the most of the Web of Science platform and start off the year on the right foot.
Register with your institutional email

Preberite več ...
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.