Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Arhiv obvestil knjižnice

Spremembe zakonodaje na področju varstva osebnih podatkov (novi Zakon o varstvu osebnih podatkov; ZVOP-2) in sprejetje novega Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti (ZZrID) prinašajo dodatne zahteve, ki jih morajo še posebej raziskovalke in raziskovalci upoštevati pri svojem delu.

Na Univerzi v Ljubljani so zaznali, da raziskovalke in raziskovalci na tem področju potrebujejo dodatno podporo in prikaz novosti, ki jih prinaša nova zakonodaja, zato z namenom nadgraditve procesov na tem področju organizirajo posvet, ki bo v torek, 16. 5. 2023, od 13. ure dalje.

Preberite več ...

Vabimo vas na spletni dogodek »Izjeme in omejitve na področju šolstva, raziskav in znanosti ter odprta znanost in avtorska pravica«, ki ga v okviru razprave o nadaljnjem razvoju avtorskopravne zakonodaje za zainteresirano javnost pripravljata Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in Urad RS za intelektualno lastnino. Namen dogodka je pridobiti splošni vpogled v ureditev v evropskem pravnem redu in v nekaterih nacionalnih ureditvah.

Preberite več ...

Following the success of training webinar series on Horizon Europe Open Science requirements, we are organizing a third webinar where our team will present HE requirements and give a preview of our main tools and OpenAIRE services that we provide to help project coordinators and research support staff on the requirements' compliance. You can watch the recording of our second webinar here and download a copy of the presentations here.

Preberite več ...

Praktična delavnica na temo podatkov in odprtokodne programske opreme za odprto znanost

Projekt NI4OS-Europe 30. novembra in 1. decembra 2022 organizira dvodnevni hibridni dogodek z naslovom Touching on Data and Open-Source Software for Open Science. Delavnico bodo na lokaciji gostili Inštitut Ruđer Bošković in SRCE na Hrvaškem ter Univerza v Beogradu v Srbiji. Udeleženci in mentorji, ki prihajajo iz drugih držav, se bodo delavnici lahko pridružili na daljavo.

Preberite več ...

MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) would like to invite you to a series of joint webinars made in collaboration with the University of Ljubljana, the University of Maribor, and the „Jožef Stefan“ Institute. We welcome researchers, students, librarians, and anyone interested in Open Access publishing to join our sessions.

Preberite več ...

Konzorcij evropskih arhivov družboslovnih podatkov (CESSDA) pripravlja spletni dogodek z naslovom “Journal and Data Archive Collaboration Forum”, ki bo potekal v torek, 8. novembra 2022, od 14.00 - 16.30. 

Dostopnost raziskovalnih podatkov, na katerih temeljijo znanstveni članki, je vse bolj pogosta zahteva financerjev raziskav.

Preberite več ...

Obveščamo vas, da so v sistemu COBISS.SI v bazo JCR dodani podatki o faktorjih vpliva za leto 2021 (Faktor vpliva (1994-2021). V bazo SNIP so dodani podatki o faktorjih vpliva za leto 2021 in ažurirani podatki za pretekla leta (Faktor vpliva (1999-2021).

Dan odprte znanosti 2022 (nacionalni tripartitini EOSC dogodek) v okviru Mreže znanja 2022, hotel Four Points by Sheraton Ljubljana, 11. oktober 2022.

Dan odprte znanosti 2022 je dogodek Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, raziskovalnih organizacij, Univerzitetne knjižnice Maribor in javnega zavoda Arnes. Konferenca je del serije tripartitnih dogodkov EOSC in je tudi prvo srečanje Slovenske skupnosti odprte znanosti (SSOZ).

Preberite več ...

V petek, 2. 9. 2022, fizičen obisk knjižnice ne bo možen. Vabimo vas k uporabi spletnih storitev knjižnice.

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »