Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Oddaljeni dostop

Storitev oddaljenega dostopa uporabnikom omogoča dostop do naročniških informacijskih virov (npr. elektronski znanstveni časopisi, elektronske knjige, znanstvene bibliografije) s poljubne lokacije ob poljubnem času: od doma, internetne kavarne ipd. Uporaba je dovoljena le za osebne namene ob upoštevanju določil licenčnih pogodb (pogoji uporabe).
 
Knjižnica Zdravstvene fakultete omogoča oddaljeni dostop do informacijskih virov notranjim članom, to je rednim in izrednim študentom ZF in zaposlenim na ZF. Gesla ni dovoljeno razkriti drugim osebam. Študenti drugih fakultet in drugi zunanji člani morajo urediti članstvo in geslo na svoji matični fakulteti ali v NUK-u.
 
Na NUK-ovih spletnih straneh so pojasnila o licenčnih omejitvah dostopanja do virov ("komu je kaj dostopno"), seznam virov, do katerih je mogoče dostopati oddaljeno, ter odgovori na pogosta vprašanja uporabnikov o storitvi oddaljenega dostopa. Če brskalnik javi napako, npr. da strani ne more najti oziroma prikazati, dostop preprečuje požarni zid na vaši strani.
 
V portalu DiKUL se lahko za oddaljeni dostop prijavite kadarkoli v času iskanja/brskanja po DiKUL-u – povezava na stran za prijavo je na sredini ("Pozdravljen, gost. Prijavite se, če želite omogočiti poln dostop.").

Pri vsakem informacijskem viru je navedeno, komu je oddaljeni dostop omogočen. Za informacijo zadržite kazalec miške na ikoni bližnjice za oddaljeni dostop (kvadratek z modro puščico), ko kliknete nanjo, se odpre stran za prijavo. 
 
Prijava v DiKUL-u ali NUK-ovem Mrežniku:
- v spustnem seznamu izberite Zdravstveno fakulteto,
- vpišite svojo člansko številko Knjižnice ZF ali svojo vpisno številko,
- vpišite svoje geslo, ki ste si ga izbrali (Moj profil/ Prijava/COBISS AAI oz. Arnes AAI) in je istovetno geslu za podaljševanje roka izposoje gradiva.
Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »