Matej Košir, nekdanji košarkar ekipe Domžale Helios, je diplomiral na študijskem programu Fizioterapija. Zanimanje za študij fizioterapije se je v njem porodilo že v srednji šoli, ko je treniral košarko in se je kot športnik po intenzivnem treningu in tekmah prvič srečal z manualno terapijo: “Zanimalo me je, kako z ročnim delom, torej neinvazivnim posegom, ustvariti razmere, da bo neki poškodovani del telesa spet funkcioniral.”

Že kot absolvent Zdravstvene fakultete je delal v UKC Ljubljana na Inštitutu za medicinsko rehabilitacijo, vendar po diplomi, devetmesečnem pripravništvu in strokovnem izpitu na Ministrstvu za zdravje ni ostal v javnem zdravstvu, temveč se je v iskanju ustvarjalnih poti v svojem poklicu odločil za samostojnost. V okviru zasebne fizioterapevtske dejavnosti na področju ortopedije in travmatologije uporablja manualno terapijo, torej dela z rokami, in kinezioterapijo, ki izboljšuje stanje pacientov s pomočjo giba oziroma gibanja. Preberite intervju z Matejem.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.