Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Pogosta vprašanja in odgovori

V skladu z rektorjevimi navodili na UL še vedno priporočajo, da ustne izpitne obveznosti profesorji in profesorice izvedejo na daljavo, saj je to najbolj varno za vse, jih je pa vseeno možno izvesti tudi v kabinetih. Pri izvedbi ustnih izpitov v kabinetih morajo izvajalci in izvajalke izpitov prevzeti odgovornost za upoštevanje vseh preventivnih ukrepov, saj služba za čiščenje ne bo mogla po vsakem ustnem izpitu razkužiti kabinetov. Pri ustnih izpitih v kabinetih prosimo, da upoštevate naslednje preventivne ukrepe:

  • študentke in študenti naj si pred vstopom v kabinet razkužijo roke;
  • v kabinetu držite fizično distanco vsaj 1,5 metra.

Po vsakem izpitu bo izvajalec izpita razkužil površine, ki se jih je študent dotikal.

46. člen Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 je v poglavju 3.3 Srednješolsko in višješolsko izobraževanje ter osnovnošolsko izobraževanje odraslih, torej ne velja za visoko šolstvo (poglavje 3.4 Visoko šolstvo, člena 48 in 49).

S sklepom senata ZF z dne 8. 6. 2020 se je spomladansko izpitno obdobje podaljšalo do 31. 7. 2020. Podaljšano izpitno obdobje in dodatni izpitni roki so namenjeni predvsem študentom in študentkam, ki zaradi tehničnih in drugih objektivnih razlogov izpitov niso mogli opravljati v času od 1. 6. 2020 do 3. 7. 2020.

Jesensko izpitno obdobje je od 17. 8. 2020 do 11. 9. 2020.

Študenti si morajo pred vstopom v Zdravstveno fakulteto nadeti masko, ki si jo priskrbijo sami. 

V skladu z navodili NIJZ študentke in študenti med pisanjem izpita lahko snamete masko, ko je zagotovljena razdalja do druge osebe najmanj 1,5 oz. 2 m. Če se vam med izpitom približa nadzorna oseba, jo ponovno nadenite. Osnovno pravilo pri izvajanju izpita je, da sta med dvema študentoma v predavalnici dva prosta sedeža, med dvema zasedenima vrstama pa ena prosta vrsta. V izogib zmedi so sedeži, ki jih študentke in študenti lahko zasedete, označeni z rumeno nalepko.  

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »