Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Razpis za štipendije Likarjevega sklada za študijsko leto 2024/2025

Sklad dr. Otta Likarja, dipl. inž., in Karle Likar, razpisuje štipendije za študija na Tehniški univerzi München (TUM) za študijsko leto 2024/25.

Letne štipendije se lahko podelijo za dobo največ 10 mesecev z možnostjo podaljšanja v naslednjem študijskem letu. Pričetek študija bo predvidoma v zimskem semestru (oktobra 2024). Štipendije so namenjene vsem študentom Univerze v Ljubljani za celotno področje inženirskih znanosti na TUM. Kandidati morajo na UL predhodno opraviti najmanj tri letnike dodiplomskega študija (oz. prvo bolonjsko stopnjo). Kandidati morajo biti mlajši od 30 let oz. 35 let, če so visokošolski sodelavci.

Kandidati morajo v prijavi predložiti:
- prošnjo z navedbo osnovnih podatkov o željenem študiju na TUM,
- biografijo,
- bibliografijo,
- potrdilo o vpisu na dodiplomski oz. podiplomski študij katerekoli članice Univerze v Ljubljani,
- spisek opravljenih izpitov z ocenami skupaj s povprečno oceno izpitov ter vaj,
- potrdilo o slovenskem državljanstvu,
- dokazilo o znanju nemškega jezika,
- priporočilo enega univerzitetnega profesorja.

Dodatno morajo kandidati izpolniti tudi elektronski prijavni obrazec.

Natisnjena prijava na razpis skupaj z vsemi pisnimi dokazili mora prispeti na naslov:

Prof. dr. Janko Slavič
Fakulteta za strojništvo UL
Aškerčeva 6, 1000 Ljubljana.

s pripisom: Za Posvetovalni odbor sklada "Sklad dr. Otta Likarja, dipl. inž., in Karle Likar".

Rok za prijavo: 8. marec 2024.

Dodatne informacije so na voljo pri ge. Bibi Ovaska Presetnik, Služba za mednarodno sodelovanje UL, tel.: 01 2418 594.

Več informacij o pogojih in načinu oddaje prijave.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »