Utrechtska mreža bo podelila do 20 štipendij v višini 1000€ študentom ali mladim raziskovalcem, ki niso upravičeni do financiranja iz ostalih programov (kot je Erasmus+/ npr. zaradi krajšega termina mobilnosti). Štipendija je namenjena za raziskovalne dejavnosti pri pripravi zaključnega dela (ki lahko vključujejo tudi redna predavanja) na II. ali III. stopnji študija. Prednost imajo študentje III. stopnje.

Mobilnost si študentje organizirajo sami, na eni izmed univerz, članic Utrechtske mreže.

Mobilnost lahko traja od 1. do 6. mesecev. Rok upravičenosti za izvedbo mobilnosti je od 1.4.2021 do 31.3.2022.

Prijava mora vsebovati:
- izpolnjen prijavni obrazec / application form;
- motivacijsko pismo v angleškem jeziku;
- priporočilno pismo v angleškem jeziku;
- potrdilo o sprejemu na raziskovalni projekt (ki ga izda profesor ali gostujoča univerza).

Prijavo z vsemi potrebnimi prilogami študentje oz. mladi raziskovalci posredujejo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in po pošti na Služba za mednarodno sodelovanje UL, Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana, najkasneje do 1. februarja 2021.

Univerza v Ljubljani lahko nominira do tri študente, končni izbor pa bo opravila Utrechtska mreža.

Več informacij o načinu prijave.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.