Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport nam je posredovalo informacijo o različnih priložnostih za sodelovanje z Evropsko organizacijo za jedrske raziskave (CERN).

Gre za možnosti sodelovanja v obliki tehničnih/administrativnih/raziskovalnih/doktorskih študentskih programov, tehničnih usposabljanj, poletnih programov, raziskovalnih fellowship-ov ipd.

Za študente različnih študijskih smeri so trenutno odprti naslednji programi:

Program za doktorske študente (rok za prijavo: 24. marec 2021) – 36-mesečni program s področja aplikativne fizike, inženirstva ali računalništva;
Program usposabljanja za dodiplomske študente tehničnih smeri (rok za prijavo: 24. marec 2021) – od 4 do 12-mesečni program usposabljanja s področja znanosti o materialih in površinah ter kemijskega  inženirstva;
Poletni program za študente (rok za prijavo: 31. januar 2021);
Poletni program za študente – odprti laboratorij (rok za prijavo: 31. januar 2021).

Podrobne informacije o možnosti prijave lahko najdete na priloženih povezavah.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.