Univerza Pompeu Fabra Barcelona International Summer School (BISS) ponuja 17 predmetov v angleškem ali španskem jeziku, ki bodo študentke in študente spodbujali k razmišljanju o aktualnih temah, ki presegajo tradicionalne discipline. Družbena gibanja, spolna politika, javno zdravje, podjetništvo, ekonomija, humanistika, globalno pravosodje, umetna inteligenca ali medijske študije so le nekatera področja v katalogu predavanj leta 2021. Urniki (od 5. do 30. julija 2021) temeljijo na modulih, tako da imajo študentke in študenti prožnost pri kombiniranju predavanj v različnih tednih.

Predavanja bodo potekala v hibridni obliki, nekatera na čudovitem kampusu Ciutadella v Barceloni, nekatera pa na spletu. Študentke in študenti lahko sodelujejo v kateri koli obliki ali v kombinaciji spletnih tečajev in tečajev v živo, v skladu s svojimi potrebami in željami. Če poučevanje v živo ne bo možno, bodo vsa predavanja prilagojena za spletno izvedbo.

Študentke in študenti zveze EUTOPIA, katere partnerica je tudi Univerza v Ljubljani, so upravičeni do enakih pogojev kot študentke in študenti UPF, kar pomeni brezplačno registracijo in nekatere druge bonitete. Višina plačila šolnine je odvisna od predmeta in števila kreditnih točk (ECTS), ki jih posamezen predmet ima.

Na poletno šolo se lahko prijavijo dodiplomski študenti 2. ali višjega letnika, s povprečno oceno najmanj 7 ter dobrim znanjem angleškega ali španskega jezika.

Več o poletni šoli UPF si lahko preberete na njihovi spletni strani.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prijave so odprte do 15. junija 2021 na spletni strani UPF.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.