Mednarodna univerza v Benetkah, Venice International University (VIU), bo od 15. 11. do 10. 12. 2021 organizirala globalno virtualno izmenjavo.

Programi VIU združujejo nadarjene in motivirane študente in študentke z univerz članic VIU, med katerimi je tudi Univerza v Ljubljani. Študij poteka v večkulturnem, mednarodnem in interdisciplinarnem okolju. Je odlična odskočna deska za kritično delo v heterogenih skupinah, ustvarjalno sprejemanje novih idej in grajenje mednarodnih stikov za razvoj kariernih poti v znanosti, diplomaciji, nevladnih organizacijah in ostalih  kreativnih poklicih.

V okviru globalne virtualne izmenjave bodo obravnavane različne tematike:
- 1. teden (15. - 19. 11.): Komunikacija v virtualni izmenjavi;
- 2. teden (22. - 26. 11.): Kultura(e) in domišljija;
- 3. teden (29. 11. - 3. 12.): Spol in spolnost;
- 4. teden (6. - 10. 12): Migracije, rasa in religija.

Rok za prijavo je četrtek, 10. 11. 2021.

Več informacij in prijavnica.

Prav tako so odprte prijave na program Globalizacij (za dodiplomske in magistrske študente in študentke) za drugi semester študijskega leta 2021/2022 ter napovednik aktivnosti za mednarodno akademijo za doktorske študente in študentke, intenzivne tematske seminarje za magistrske in doktorske študente in študentke ter zimske in poletne šole.

Podrobnejše informacije so na voljo na:  www.uni-lj.si/studij/partnerji/viu/aktivnosti Pred izpolnitvijo prijavnice za udeležbo je potrebna nominacija s strani UL. V primeru, da vas omenjeni program zanima, je potrebno sporočiti svoj interes na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Opis izkušnje študentke, ki se je udeležila programa Globalizacij v študijskem letu 2020/2021.

Video predstavitev aktivnosti VIU.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.