Tečaj, ki bo potekal na Zdravstveni fakulteti, je namenjen vsem kandidatom, ki se nameravajo vpisati na študij Laboratorijske zobne protetike in bi radi utrdili svoje spretnosti, potrebne za praktični izpit iz ročnih spretnosti.

Udeležijo pa se ga lahko tudi vsi, ki bi se radi naučili osnov risanja in modeliranja.

Vsebinsko gre za:
- sklop risarskih nalog, ki je v celoti prilagojen izpitnim zahtevam,
- modeliranje obsega delo z glino - oblikovanje male plastike, tako geometrijskih kot amorfnih oblik.

Tečaj je zelo intenziven, veliko je individualnega dela z vsakim kandidatom.

Izobraževanje bo vodil predavatelj, ki to tematiko tudi predava na študijski smeri Laboratorijske zobne protetike doc. Dare Birsa, akad. grafik in slikar. Predava tudi na drugih fakultetah Univerze v Ljubljani, ima pa tudi izkušnje vodenja tečajev in delavnic v tujini.

Tečajnikom so ponujene vsebine, ki so tudi vsebina sprejemnih izpitov na ZF UL, vsebina pa so tudi znanja, ki jih pričakujejo tudi druge fakultete iz področja vizualnih komunikacij (NTF, ALUO, FD, FA).

 

TERMINI, NAČIN IZVEDBE, PRIJAVA:

RISANJE  (4x) – vsakič od 16.00 do 19.30

Ponedeljkova skupina - P R I J A V A 
28. 2. 2022 ali  2. 3. 2022 - v živo
7. 3. 2022 - spletno
14. 3. 2022 - spletno
21. 3. 2022 - spletno

Petkova skupina - P R I J A V A 
3. 3.2022 ali 4. 3. 2022 - v živo
11. 3. 2022 - spletno
18. 3. 2022 - spletno
25. 3. 2022 - spletno

MODELIRANJE (2x) – vsakič od 16.00 do 19.30

Ponedeljkova skupina
28. 3. 2022 - v živo
4. 4. 2022 - v živo

Petkova skupina
1. 4. 2022 - v živo
8. 4. 2022 - v živo

 

KOTIZACIJA:

RISANJE IN MODELIRANJE - 4x 4 ure risanja + 2x 5 ur modeliranja; cena z vključenim DDV 250,00 EUR

Orodja za obdelavo materiala ter glino dobijo udeleženci na fakulteti in so všteta v kotizacijo.

Udeleženci prejmejo po končanem tečaju potrdilo o udeležbi.

Število udeležencev na posameznem terminu je omejeno, zato si pridružujemo pravico, da prijave zapremo, ko bo število doseženo.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vljudno vabljeni!

 

Nekaj utrinkov kandidatov iz preteklih let po opravljenem tečaju:
- Vedno sem lahko vprašala, če kaj nisem znala in sem na to dobila kvaliteten odgovor.
- Všeč mi je bilo sproščeno vzdušje med potekom tečaja ter profesorjeve zelo nazorne ter preproste razlage. Všeč mi je bilo tudi to, da se je profesor posvečal vsakemu posebej in brez zadržkov opozarjal na naše napake, ki smo jih le tako lahko odpravili. Ker sem na šoli, na kateri risanja nimamo že od 1. letnika, sem bila res vesela, ker sem obnovila teoretično in tehnično znanje risanja in viziranja. Na tečaju sem ugotovila kaj so moje šibke točke in kaj moram še vaditi pred sprejemnimi izpiti.
- Moje risanje in senčenje se je izboljšalo. Zdaj si lahko boljše razložim in razumem predmet, ki ga rišem ter najdem vzporedne oziroma črte, ki potekajo v isti smeri, kar mi izboljšuje risanje.
- Glede kompetenc svojega risanja po opravljenem Tečaju risanja se počutim super, optimistična, polna novega znanja za katerega sem neizmerno hvaležna. Imam veliko več samozavesti glede risanja in ni me več strah sprejemnega izpita.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.