Tečaj, ki bo potekal na Zdravstveni fakulteti, je namenjen vsem kandidatom, ki se nameravajo vpisati na študij Laboratorijske zobne protetike in bi radi utrdili svoje spretnosti, potrebne za praktični izpit iz ročnih spretnosti.

Udeležijo pa se ga lahko tudi vsi, ki bi se radi naučili osnov risanja in modeliranja.

Vsebinsko gre za sklop risarskih nalog, ki je v celoti prilagojen izpitnim zahtevam, modeliranje pa obsega delo z glino - oblikovanje male plastike, tako geometrijskih kot amorfnih oblik.

Gre za intenzivni tečaj in individualno delo z vsakim kandidatom.

Orodja za obdelavo materiala ter glino dobijo udeleženci na fakulteti in so všteta v kotizacijo. 

Izobraževanje bo vodil predavatelj, ki to tematiko tudi predava na študijski smeri Laboratorijske zobne protetike docent Dare Birsa, akad. grafik in slikar. Predava tudi na drugih fakultetah Univerze v Ljubljani, ima pa tudi izkušnje vodenja tečajev in delavnic v tujini.

Tečajnikom so ponujene vsebine, ki so tudi vsebina sprejemnih izpitov na ZF UL, vsebina pa so tudi znanja, ki jih pričakujejo tudi druge fakultete iz področja vizualnih komunikacij (NTF, ALUO, FD, FA).

Izvedba bo predvidoma spletna za tečaj risanja in v živo za tečaj modeliranja.

 

TERMINI IN PRIJAVA:

RISANJE:

- ob ponedeljkih od 16. do 19. ure:
1. 3. 2021, risanje - PRIJAVA,
8. 3. 2021, risanje,
15. 3. 2021, risanje,
22. 3. 2021, risanje.

- ob petkih od 16. do 19. ure:
5. 3. 2021, risanje - PRIJAVA,
12. 3. 2021, risanje,
19. 3. 2021, risanje,
26. 3. 2021, risanje.

V kolikor bo dovolj zanimanja, bomo zagotovili tudi torkov in četrtkov termin.

MODELIRANJE:

Potekalo bo na Zdravstveni fakulteti:
- ponedeljkova skupina: 10.5. ter 17.5.2021 od 15. do 19.30 ure,
- petkova skupina: 14.5. ter 21.5.2021 od 15. do 19.30 ure. 

KOTIZACIJA:

Udeleženci lahko izbirajo med možnostmi prijave na:

- RISANJE IN MODELIRANJE - 4x 4 ure risanja + 2x 5 ur modeliranja; cena z vključenim DDV 210,00 EUR,
- MODELIRANJE 2x 5 ur, cena z vključenim DDV 110,00 EUR.

Število udeležencev na posameznem terminu je omejeno, zato si pridružujemo pravico, da prijave zapremo, ko bo število doseženo.

Udeleženci prejmejo po končanem tečaju potrdilo o udeležbi.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Vljudno vabljeni!

 

Nekaj utrinkov kandidatov po opravljenem tečaju:
- Ker sem na šoli, na kateri risanja nimamo že od 1. letnika, sem bila res vesela, ker sem obnovila teoretično in tehnično znanje risanja in viziranja. Na tečaju sem ugotovila, katere so moje šibke točke in kaj moram še zvaditi pred sprejemnimi izpiti.
- Moje risanje in senčenje se je izboljšalo. Zdaj si lahko boljše razložim in razumem predmet, ki ga rišem ter najdem vzporedne oziroma črte, ki potekajo v isti smeri, kar mi izboljšuje risanje.
- Glede kompetenc svojega risanja po opravljenem Tečaju risanja se počutim super, optimistična, polna novega znanja, za katerega sem neizmerno hvaležna. Imam veliko več samozavesti glede risanja in ni me več strah sprejemnega izpita.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.