Epidemiološke razmere so nas prisilile, da smo študijsko in delovno okolje prilagodili danim okvirjem, ki so nas večinoma prikovali za računalnike v obliki študija/dela na domu. Aktivne poti do članic in rektorata smo zamenjali za sedeč položaj za zasloni, ki pušča negativne posledice tako na telesnem kot tudi duševnem področju.

Z uvedbo spletnega Aktivnega odmora UL za vse študente in zaposlene na UL vas spodbujamo, da:
- v 10-minutnih gibalnih vajah razbremenite telo,
- izboljšate počutje in zdravje in s tem posledično tudi študijsko/delovno storilnost,
- opravite 10 od priporočenih 30 minut dnevnega gibanja,
- z dnevno rutino povečate svojo gibalno aktivnost in uvedete novo.

Aktivni odmor UL predstavlja sklop razteznih vaj, ki jih lahko izvajate doma ali v pisarni brez dodatnih pripomočkov in predpriprave. Aktivni odmor UL poteka vsak delovnik ob 12.45 uri prek ZOOM povezave (Meeting ID: 340 806 3224) in traja največ 10 minut. 

Vaje izvajata profesorja športne vzgoje Urša Kos in Matjaž Gregorčič, strokovna sodelavca, zaposlena preko projekta Mladi za mlade.

Za več informacij pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.