Univerza v Ljubljani, Center za obštudijsko dejavnost, objavlja natečaj #100xULaktiven. Namen natečaja je čim večja vključenost študentov v obštudijske dejavnosti, ki vam omogočajo pridobitev in krepitev novih znanj ter kompetenc. Študenti, ki boste 100-krat obštudijsko aktivni v obdobju od 21. 12. 2021 do 21. 11. 2022, boste na gala univerzitetnem plesu prejeli priznanje rektorja Univerze v Ljubljani ter praktične univerzitetne nagrade.

Uspešno zaključen natečaj je zaključena potka #100xulaktiven, zbranih 100 točk oziroma vključitev v 100 obštudijskih dejavnosti, v obdobju med 21. 12. 2021 in 21. 11. 2022.

Preberite več ...

Skladno z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 je od 15. 11. 2021 dalje obvezno 3x tedensko samotestiranje študentov, ki ne izpolnjujejo pogoja P ali C.

Na Zdravstveni fakulteti bo samotestiranje organizirano ob ponedeljkih, sredah in petkih ob 7.30 uri. V kolikor vam razpoložljivi termini ne ustrezajo, se lahko testirate tudi na uradnih točkah, kjer izvajajo HAG testiranje, kjerkoli po Sloveniji.

Preberite več ...

Simulacijski center - Zdravstveni dom Ljubljana zaradi povečanega obsega dela k sodelovanju vabi večje število študentk in študentov zdravstvenih fakultet za pomoč pri izvajanju hitrih antigenskih HAGT testov.

Stimulativno plačilo je zagotovljeno.

Zaradi opravljanja individualnega dela v različnih kliničnih okoljih vam zaenkrat ne moremo opravičiti izostanka od študijskega procesa.

Prijave sprejemajo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Oktober se že počasi zaključuje in vsi, predvsem pa vi, spoštovani BRUCI, potrebujete novo literaturo za študijsko leto 2021/22. 

Študentska organizacija Zdravstvene fakultete - Pacienti (ŠOZF) ter Študentski svet Zdravstvene fakultete (ŠSZF) organizirata sejem rabljene literature, ki se bo odvijal v dveh delih.

Zbiranje literature, katere več ne potrebujete:
- ponedeljek, 25.10.2021, od 8. do 11. ure v predavalnici P423 (4. nadstropje) ter od 15. do 17. ure v predavalnici P423 (4. nadstropje).

Prodaja literature:
- torek, 26.10.2021, od 8. do 14. ure v predavalnici P423,
- sreda, 27.10.2021, od 8. do 14. ure v predavalnici P423.

Preberite več ...

Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z EIT Health organizira Innovation Days, dvodnevno študentsko tekmovanje ekip v iskanju inovativnih rešitev, tokrat na temo "Work-health Balance".

Hekaton bo potekal virtualno (Zoom), 22. - 23. 10.2021, študentje pa bodo svoje ideje po ekipah razvijali s pomočjo mentorjev in metode Design thinking. Zmagovalno ekipo čaka denarna nagrada 1500 EUR, predstavitev v vseevropskem finalu Innovation Days tekmovanja in možnost nadaljevanja podjetniške poti v brezplačnem LUI-jevem start-up programu.

Prijave so odprte še do 14. oktobra. Več informacij.

Psihosocialna svetovalnica za študentke in študente je namenjena vsem, ki se soočate z različnimi situacijami (na področju medosebnih odnosov, študija, ...), ob katerih se vam porajajo: 
- (vsakdanja) vprašanja, ki bi jih želeli »premleti« z nekom,
- stiske, neprijetna doživljanja,
- želje po razmisleku o nadaljnjih korakih (povezanih s konkretnim problemom, ali v življenju na sploh, osamosvajanju, partnerstvu itd.),
- potrebe po soočanju s preteklimi bolečimi izkušnjami,
- težave pri doseganje ciljev, problemi z motivacijo, ipd. in bi si želeli nekaj narediti s tem,
- želje po izboljšanju komunikacije in medosebnih odnosov (partnerskih, odnosov z avtoritetami, starši,...), asertivnosti, ...  

Preberite več ...

Spoštovani študenti in zaposleni Zdravstvene fakultete UL!

Prihaja novo študijsko leto, za katerega upamo in si želimo, da ga bomo lahko v čim večji možni meri izpeljali v živo, v naših predavalnicah, laboratorijih, kabinetih in nenazadnje tudi v kliničnih bazah. Na tem mestu vas zato vljudno pozivamo, da ste odgovorni in tako zaradi sebe in tudi zaradi vseh ostalih poskrbite za izpolnjevanje pogoja PCT, upoštevate navodila v prostorih Zdravstvene fakultete in tako pripomorete k nemoteni izvedbi študijskega procesa.

Preberite več ...

Spoštovana študentka, spoštovani študent.

Veseli nas, da ste se odločili za študij na Zdravstveni fakulteti, na fakulteti z najdaljšo tradicijo izobraževanja na področju zdravstva v Sloveniji. Obljubimo vam, da se bomo vsak dan trudili, da vam predamo svoje znanje in da vas usposobimo za opravljanje plemenitega zdravstvenega poklica. Prepričani smo, da boste z znanjem, ki ga boste pridobili v času študija na naši fakulteti, nekoč odlično opravljali svoje delo.

Preberite več ...

Center za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani vabi na programe Športno - izpitnega obdobja. Od 1. do 30. septembra 2021 se lahko vključite v pestro športno ponudbo, ki bo razbremenila še tako stresno izpitno obdobje. Vse aktivnosti potekajo v Univerzitetni športni dvorani Rožna dolina in so za študentke, študente Univerze v Ljubljani brezplačne. Za vse, ki se ne morete udeležiti vadb v živo, imate priložnost, da se nam vsak dan pridružite preko spleta.

Preberite več ...

Spletna predstavitev za mednarodne študentke in študente bo v sredo, 15. 9. 2021, s pričetkom ob 14.00 uri.

Predstavitev bodo izvedli prek Zoom aplikacije, prav tako jo bodo prenašali prek YouTube kanala in Facebooka UL.

Prednost pri spremljanju prek Zoom želijo omogočiti študentom, saj jim bodo po vseh predstavitvah na voljo v Breakout rooms za dodatna vprašanja.

Preberite več ...

V študijskem letu 2021/22 bodo na Univerzi v Ljubljani v okviru Fakultete za družbene vede izvajali obštudijsko dejavnost Človekove pravice v praksi – Akademija Amnesty. 

Obštudijska dejavnost bo sestavljena iz 30 ur vaj in samostojnega, praktičnega dela vpisanih. Z njo bo mogoče pridobiti štiri kreditne točke. Na obštudijsko dejavnost se lahko prijavijo vsi študentje Univerze v Ljubljani, tisti z drugih univerz pa se za priznanje kreditnih točk dogovorijo s svojimi fakultetami.

Več informacij.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.