V petek, 14. maja 2021 bo na UNM FZV potekala 13. mednarodna študentska konferenca s področja zdravstvenih ved Znanje - ključ do celostne obravnave pacienta. Konferenca bo v celoti potekala online.

Uvodni in zaključni del konference bo potekal na tej povezavi. Program konference in povezave do sekcij je dostopen tukaj.

Na konferenci sodelujejo z 10 prispevki tudi študenti ZF študijskih programov Babištvo, Delovna terapija, Fizioterapija, Ortotika in protetika, Sanitarno inženirstvo in Zdravstvena nega.

Nevladna organizacija Društvo Center za pomoč mladim, ki aktivno dela na pridobivanju novih prostovoljcev, v svoje vrste vabi mlade, ustvarjalne ljudi, ki bi skupaj z njimi soustvarjali programe za mlade, delali na sebi, ob tem pa se imeli super fajn v skupnosti prostovoljcev.

Prijavite se na enega izmed Uvodnih srečanj, kjer boste prejeli več informacij:
- 16. aprila od 10.00 do 11.30,
- 19. aprila od 18:00 do 19:30.

Več informacij.

Prijava.

V vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani bo potekalo vojaško usposabljanje, ki je lani, zaradi poslabšanja epidemiološke slike, odpadlo.

Letos je na ta račun zasnovano malce širše. Sodelovala bo slovenska vojska ameriških zdravstvenih enot. Vaja bo potekala tri dni in sicer 18., 19. in 20. maja 2021 v vojašnici Edvarda Peperka, Ljubljana - Moste. Usposabljanje bo predvidoma potekalo tekom celotnega dne, natančnejše informacije bodo sledile v mesecu maju.

Preberite več ...

Vabimo vas na spletno delavnico Izzivi pri pisanju zaključnih nalog in raziskovanj na temo patentov in izumov, ki bo potekala v četrtek, 4. 3. 2021, med 14.00 in 15.00 uro.

Nina Smerdu iz Pisarne za prenos znanja bo predstavila kaj so službeni izumi, kako se z njimi postopa na UL in kako je, kadar pri nastanku izumov sodelujejo študentje.

Vitka Orlič Zrnec, svetovalka s Sektorja za patente Urada RS za intelektualno lastnino pa bo predstavila postopek pridobivanja patentov. Po koncu predstavitve bo čas za vaša vprašanja.

Prijavite se v portalu POPR.

Volitve v Študentski svet Zdravstvene fakultete so potekale 10. februarja 2021, med 9. in 16. uro, v elektronski platformi Simply Voting.

Volilni upravičenci ste bili vsi študentje, ki imate status študenta, glas pa ste lahko oddali elektronsko s svojim vstopom s pomočjo UL identitete (ki ste jo prejeli ob vpisu na študij na UL). 

Sklep o začetku Volitev v ŠSZF
Časovnica volitev v ŠS 2020/2021
Navodila za izvedbo e-volitev v ŠS na članicah
Pravilnik o volitvah predstavnikov študentov v študentske svete članic in organe članic Univerze v Ljubljani

Kandidati za volitve v ŠSZF 2020/2021


Uradni rezultati volitev v ŠSZF 2020/2021

Zapisnik volitev v ŠSZF 2020/2021

 

Spoštovani študenti!

Vodstvo Zdravstvene fakultete je dnevno v kontaktu z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), Ministrstvom za zdravje (MZ) ter Zbornico-Zvezo zdravstvene in babiške nege Slovenije. Skupaj iščemo rešitve pri premagovanju pomanjkanja zdravstvenega kadra.

Na MIZŠ so pripravili nacionalno bazo študentov zdravstvenih strok, v katero se lahko prijavijo študenti, ki bi želeli pomagati v teh kriznih časih. Študenti Zdravstvene fakultete se v bazo lahko prijavijo na tej povezavi.

Preberite več ...

Drage študentke in študentje,

glede na aktualni razvoj novega koronavirusa SARS-CoV-2 so na internetu na voljo različne zdravstvene informacije, ki obravnavajo teme, kot so diagnoza, zdravljenje, zaščitno vedenje, preventivni ukrepi, aktualni statistični podatki in priporočila. Zato Nacionalni inštitut za javno zdravje izvaja Nacionalno raziskavo zdravstvene pismenosti študentov v povezavi s covid-19 v Sloveniji. Cilj te raziskave je pri študentih ugotoviti stopnjo zdravstvene pismenosti, stresa in bremena ter ugotoviti značilnosti vedenja pri iskanju spletnih informacij v povezavi s covid-19.

Preberite več ...

Društvo TOP EF, ki deluje na ljubljanski Ekonomski fakulteti, že četrto leto zapored organizira vseštudentsko tekmovanje Innovative All-nighter, ki se bo dogajalo 19. in 20. novembra 2020 preko spleta. Gre za 24 zabavnih ur, ustvarjalno razmišljanje, inovativne rešitve, timsko delo in mreženje z vrstniki in priznanimi slovenskimi podjetji.

Preberite več ...

Vse študente vseh študijskih smeri Zdravstvene fakultete prosimo, da ob pričetku vseh »vaj« v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, s seboj prinesete izpolnjen vprašalnik.

Na klinična usposabljanja morate NUJNO prihajati le zdravi študenti. Vprašalnik izročite kliničnemu mentorju klinike/ kliničnega oddelka/službe.

Hvala in ostanite zdravi.

Evropski reanimacijski svet je pred osmimi leti razglasil 16. oktober za Evropski dan oživljanja, ki je razširitvi števila sodelujočih držav pred tremi leti postal Svetovni dan oživljanja (World Restart a Heart Day). Zveza študentov medicine Slovenije se v partnerstvu s Slovenskim reanimacijskim svetom in Rdečim križem Slovenije tudi letos pridružuje skupnim prizadevanjem svetovnih strokovnjakov in predstavnikov na področju reanimacije s projektom »Slovenija oživlja!«.

Preberite več ...
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.