Na trgu dela je veliko priložnosti, ki pa jih je potrebno videti, zato ste vabljeni, da se priključite dogodku Moja kariera v organizaciji revije MOJE FINANCE.

Revija Moje finance podarja 15 brezplačnih mest za udeležbo na modulu Moja kariera v okviru njihove Finančne šole MILENIJCI.

Modul Moja kariera bo potekal 10. novembra 2020 od 17.00 do 19.30 ure, vsebuje pa naslednje vsebine:
- kakšne so razmere na trgu dela ta hip,
- kateri so poklici prihodnosti,
- kako razvijati kariero,
- izkušnja zaposlovanja in upravljanja s kadri iz podjetja,
- kdaj je čas za drugo službo,
- kako do dodatnega zaslužka,
- na kaj paziti, ko podpisujemo pogodbo o zaposlitvi.

Več informacij na spletni strani Kariernih centrov UL.

 

Društvo TOP EF, ki deluje na ljubljanski Ekonomski fakulteti, že četrto leto zapored organizira vseštudentsko tekmovanje Innovative All-nighter, ki se bo dogajalo 19. in 20. novembra 2020 preko spleta. Gre za 24 zabavnih ur, ustvarjalno razmišljanje, inovativne rešitve, timsko delo in mreženje z vrstniki in priznanimi slovenskimi podjetji.

Preberite več ...

Vse študente vseh študijskih smeri Zdravstvene fakultete prosimo, da ob pričetku vseh »vaj« v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, s seboj prinesete izpolnjen vprašalnik.

Na klinična usposabljanja morate NUJNO prihajati le zdravi študenti. Vprašalnik izročite kliničnemu mentorju klinike/ kliničnega oddelka/službe.

Hvala in ostanite zdravi.

Evropski reanimacijski svet je pred osmimi leti razglasil 16. oktober za Evropski dan oživljanja, ki je razširitvi števila sodelujočih držav pred tremi leti postal Svetovni dan oživljanja (World Restart a Heart Day). Zveza študentov medicine Slovenije se v partnerstvu s Slovenskim reanimacijskim svetom in Rdečim križem Slovenije tudi letos pridružuje skupnim prizadevanjem svetovnih strokovnjakov in predstavnikov na področju reanimacije s projektom »Slovenija oživlja!«.

Preberite več ...

Letošnji Pozdrav brucem je potekal v nekoliko drugačni izvedbi, pa vendar so na UL z njim bruce in brucke pospremili v novo študijsko leto, tako kot to tradicionalno počnejo že mnogo let.

Zaradi posebnih okoliščin, ki trenutno vladajo naši državi, so študente povabili, da se v varnem zavetju spleta spoznajo s članicami Univerze v Ljubljani, njenimi zaposlenimi, univerzitetnim mestom in drugimi študenti. 1. oktobra so bile čez celoten dan na voljo vsebine na spletu, do njih pa bomo lahko dostopali še čez celo leto.

Na interaktivni spletni strani se predstavljamo posamezne članice, študente pa so skozi video vsebine pozdravili tudi vsi dekani ter jih v novo študijsko leto pospremili s posebnim nagovorom. Nagovor našega dekana, doc. dr. Andreja Starca, si lahko ogledate na tej povezavi. Postavili bodo »virtualne stojnice«, oziroma zavihke, na katerih se bodo predstavile tudi druge s študijem povezane dejavnosti.

Za spletno stran pripravljajo tudi posebne vsebine, ki bodo študente opremile z uporabnimi znanji in veščinami vsake izmed 26 članic. Tako bodo letošnjim bruckam in brucem pripravili prav poseben vstop v Univerzo v Ljubljani in jim dali možnost spoznavanja znanj iz vsake fakultete in akademije UL.

Študentje ste vabljeni k spremljanju Instagram profila @studentskisvetul in @uni_lj za več informacij o Pozdravu brucem 2020.


V četrtek 15. 10. 2020 se bo v vojašnici Edvarda Peperka odvila vaja ter usposabljanje pripadnikov vojaške zdravstvene enote (VZE), bolničarjev enote za specialno delovanje ter rezervistov VZE. Vaja bo potekala tekom celotnega dne, po prvi oceni, okvirno med 9. ter 18. uro. Glavni organizator je Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije.

Preberite več ...

Imate inovativno idejo o možnostih izboljšav na področju zdravja ali pa željo po izboljšanju vsakdana vseh nas?

Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI) v sodelovanju z EIT Health in farmacevtsko družbo Novartis Slovenija organizira drugi Innovation Day, dvodnevno tekmovanje ekip v hackanju rešitev za konkretne izzive.

Preberite več ...

V sredo, 16. 9. 2020 ob 10.00 uri, vas vabimo na spletno predstavitev aktivnosti in možnosti izmenjav za študente v okviru Venice International University (VIU).

Informacija je objavljena na spletni strani.

Študenti, vabljeni tudi k prijavi na razpis za pridobitev sredstev v okviru programa Erasmus+ za udeležbo na programu globalizacij v okviru VIU.

V petek, 28. avgusta 2020, bo v organizaciji Univerze na Primorskem Fakultete za vede o zdravju potekala 12. Študentska konferenca s področja zdravstvenih ved, ki letos nosi naslov »RAZISKOVANJE ZA ZNANJE, ZNANJE ZA ZDRAVJE«. Konferenca, ki jo vsako leto gosti druga zdravstvena fakulteta oz. visoka šola, je namenjena izboljševanju kakovosti izobraževanja s področja zdravstvenih ved v slovenskem prostoru, razvijanju veščin raziskovanja in predstavljanja izsledkov raziskav pri študentih dodiplomskega in podiplomskega študija zdravstvenih ved, krepitvi poklicnega in medpoklicnega sodelovanja, oblikovanju socialnih mrež pri bodočih strokovnjakih ter medsebojnemu sodelovanju visokošolskih izobraževalnih ustanov, ki izobražujejo za poklice v zdravstvu.

Na konferenci bodo s svojimi prispevki sodelovali tudi naši študenti babištva, delovne terapije, fizioterapije, sanitarnega inženirstva in zdravstvene nege.

Preberite več ...

Društvo VTIS v mesecu avgustu tradicionalno organizira dogodek za vse dijake in študente, ki se letos prvič odpravljajo v tujino ali pa o tem še razmišljajo.

Na dogodku bodo imeli udeleženci priložnost za medsebojno spoznavanje in mreženje ter pridobivanje informacij o študiju, delu in življenju v tujini s strani naših članov, ki študirajo ali delajo v tujini.

Dogodek bo potekal v sredo, 26. avgusta 2020, s pričetkom ob 17. uri v prostorih Pravne fakultete v Ljubljani (soba Klub PF, naslov: Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana).

Več in formacij o dogodku in prijava.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.