Ali ste vedeli, da se v Sloveniji povečuje delež prebivalstva starejšega od 65 let in zmanjšuje delež delovno aktivnega prebivalstva? To nas postavljata pred nove družbene izzive. 

EIT Food Hub Slovenija in Biotehniška fakulteta z Challenge Lab izzivom opozarjata na aktualno tematiko, ki je ne bi smeli preskočiti. V aprilu in maju poteka že drugi Challenge Lab, tokrat s temo »Izziv prehranske oskrbe starejših«.

Izziv se rešuje s pomočjo najsodobnejšega pristopa reševanja kompleksnih izzivov Design Thinking, ki ga uporabljajo tudi največja agroživilska podjetja (npr. Danone, Nestle ipd.). Design Thinking bo predstavljen na dogodku, kjer bo na voljo tudi delo z izkušenimi mentorji.

Kdo se lahko prijavi?
Vabljeni študenti, doktorski študenti, mladi raziskovalci, strokovnjaki z različnih področjih in vsi, ki vas zanima področje inovacij. Za udeležbo ne potrebujete nobenih predznanj ali predhodnih izkušenj iz podjetništva, agroživilstva ali gerontologije.

Zakaj se prijaviti?
- Pridobi super izkušnje pri reševanju realnih kompleksnih izzivov.
- Sodeluj pri iskanju rešitev za boljši jutri.
- Oblikuj idejo za ustanovitev lastnega podjetja na zelo aktualnem področju.
- Nauči se kako povečati uspešnost pri razvoju podjetniške ideje.
- Spoznaj super ljudi, ki jih zanimajo aktualni družbeni problemi.
- Poteguj se za privlačne nagrade.

Kdaj in kje?
- Srečanje: petek, 22. april 2022, ob 16:00 uri, na Biotehniški fakulteti (Jamnikarjeva ulica 101, Ljubljana), Oddelek za živilstvo, predavalnica DJH.
- Srečanje: petek, 6. maj 2022, ob 16:00 uri, na Biotehniški fakulteti (Jamnikarjeva ulica 101, Ljubljana), Oddelek za živilstvo, predavalnica DJH.
- Srečanje: petek, 20. maj 2022, ob 16:00 uri na Biotehniški fakulteti (Jamnikarjeva ulica 101, Ljubljana), Oddelek za živilstvo, predavalnica DJH.

Nagrade
1. Nagrada: »Izobraževalno-kulinarični vikend v Vinorodni deželi Primorska« (člani ekipe prejmejo: nočitev, obisk ribogojnice, degustacije, slavnostno večerjo).
2. Nagrada: »Izobraževalno-kulinarični dan v Vinorodni deželi Primorska« (člani ekipe prejmejo: obisk ribogojnice za ekipo, degustacije, slavnostno večerjo).
3. Nagrada: »Izobraževalno-kulinarična večerja v Vinorodni deželi Primorska« (člani ekipe prejmejo: slavnostno večerjo).

Več informacij.

Obvezna prijava do 20. 4. 2022.

Za več informacij pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.