V četrtek 15. 10. 2020 se bo v vojašnici Edvarda Peperka odvila vaja ter usposabljanje pripadnikov vojaške zdravstvene enote (VZE), bolničarjev enote za specialno delovanje ter rezervistov VZE. Vaja bo potekala tekom celotnega dne, po prvi oceni, okvirno med 9. ter 18. uro. Glavni organizator je Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije.

Za ta namen potrebujejo večje število študentov (30) oz. zainteresiranih polnoletnih oseb, ki bi se prelevile v žrtve velike masovne nesreče. Vsak študent dobi rezervno uniformo (katera se reže), malico, potrdilo o udeležbi ter možnost udeležbe na aktivnostih promocije slovenske vojske.

Študentje - markirantje se bodo spoznali z postopki reševanja masovne nesreče v vojaških razmerah ter z vojaškimi pristopi, ki so specifični za te vrste nesreč. Imeli bodo izjemno priložnost preveriti kako deluje zdravstvena oskrba v izrednih razmerah ter videli razliko med civilnim in vojaškim načinom reševanja. Hkrati pa bodo doživeli nepozabno izkušnjo, ki dodatno razširi obzorje in nenazadnje, oplemeniti študij.

Zainteresirani študentje se lahko prijavite preko obrazca, nekje do 13. 10. 2020.

Za vse dodatne informacije se obrnite na ga. Urško Zorman (031 225 774 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.