Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Izzivi v tujini

Sodobni izzivi ne poznajo meja. Za uspešno spopadanje z njimi je potrebno čezmejno sodelovanje. Globalizacija trga dela tako ustvarja vedno večje povpraševanje po posameznikih z mednarodnimi in medkulturnimi kompetencami.

Študijska izmenjava ali opravljanje prakse v tujini je lahko ena izmed najbolj koristnih izkušenj, ki jih boste pridobili med študijem. Je enkratna priložnost, da dobite neprecenljive nove izkušnje, se naučite ali utrdite znanje tujih jezikov in pridobite nove veščine.

Zato nikar ne zamudite predstavitev v okviru Izzivov v tujini, kjer boste dobili ključne informacije za pripravo na študijsko izmenjavo ali prakso v tujino:
- informacije o vrstah mobilnosti in pretekle izkušnje študentov,
- možnosti štipendij,
- priložnosti za delovne izkušnje v tujini.

Na predstavitve v okviru dogodka Izzivi v tujini vas vabimo v ponedeljek, 9. oktobra 2023, ob 14.00 in v sredo, 11. oktobra 2023, ob 15.00. Z Izzivi v tujini se tako priključujemo evropskim Erasmus dnevom, ki potekajo med 9. in 13. oktobrom.

S ključnimi informacijami o odhodu na študijsko izmenjavo ali prakso vas bodo v ponedeljek, 9. oktobra, ob 14.00 opremili:
- JAVNI ŠTIPENDIJSKI, RAZVOJNI, INVALIDSKI IN PREŽIVNINSKI SKLAD RS, Katja Cankar, Štipendije in programi Ad futura in EducationUSA center
- DAAD, Eva Grešak, Veleposlaništvo Zvezne republike Nemčije
- ASEF, Arjana Savarin in Lara Snoj, štipendistki ASEF
- Francija kot študijsko ali raziskovalno okolje, Marion Hamonou, Francoski inšitut (predstavitev bo potekala v angleščini)
- ERASMUS +, Urška Ravnik in Erika Bolčina, Služba za mednarodno sodelovanje UL
- Priložnosti v OZN in OVSE, Tina Kosi, Urad za mladino RS
- Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota, Jerneja Judež, MOVIT
- EUTOPIA, Mateja Melink in Iris Ivaniš, Projektna pisarna UL
- EURES, Mateja Grajzar, EURES
Več informacij in prijava

V sredo, 11. oktobra 2023, ob 15.00 lepo vabljeni na predstavitev: Karierne priložnosti v institucijah EU. Predstavila vam jih bo predstavila Maja Kalin, študentka ambasadorka zaposlitev EU.
Več informacij in prijava>

Prijava
V POPR študenti UL vstopite preko skupine Študenti UL s svojo veljavno digitalno identiteto UL.
Drugi uporabniki, če portala POPR še ne uporabljate, si izberete ustrezno skupino in izpolnite registracijski obrazec.

Imate vprašanje?
Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »