Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Uspehi naših študentov in diplomantov

V četrtek, 9. 5. 2024, je v Slovenskih Konjicah potekalo 2. državno preverjanje iz znanja prve pomoči za študentske ekipe. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa prve pomoči Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani in dosegla 2. mesto.

Na tekmovanju je sodelovalo 8 ekip iz ljubljanske in mariborske medicinske fakultete ter zdravstvenih fakultet iz Ljubljane in Novega mesta. Med seboj so se pomerile na 5 scenarijih, ki so bili razgibani in so zahtevali nemalo znanja prve pomoči. Naša ekipa se je na vseh scenarijih odlično odrezala in na koncu prvo mesto izgubila za pičli dve točki!

Preberite več ...

Študentke 3. letnika študijskega programa Fizioterapija na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani so 11. oktobra 2022 pod mentorstvom doc. dr. Tineta Kovačiča, ki je po svoji prostovoljni funkciji tudi klinični direktor fizioterapevtskega programa Fun fitness v SO Sloveniji ter klinični svetovalec za Fun Fitness program v Evropi in Evraziji, pomagali pri organizaciji fizioterapevtskega programa Fun fitness ter pripomogle k uspešnemu testiranju več kot 60 športnikov specialne olimpiade.

Preberite več ...

Ponosni smo na izjemen uspeh našega nekdanjega študenta, sedaj pripadnika Vojaške zdravstvene enote Slovenske vojske, Zlatka Kvržiča, ki je nedavno prejel svetovno nagrado ITLS (International Trauma Life Support) za najboljšega inštruktorja leta 2022. Nagrado je prejel za odličnost pri poučevanju na tečajih ITLS.

V Italiji je od 15. do 24. oktobra 2021 potekalo člansko in veteransko Svetovno prvenstvo v WAKO Kickboksingu. Na prvenstvu sta nastopila tudi dva naša študenta z Oddleka za fizioterapijo.

Simon Zajec je zaradi zloma četrte metakarpale žal izgubil boj v četrtfinalu, Luka Krel pa je osvojil odlično tretje mesto.

Simon in Luka, iskrene čestitke!

Edita Čepin – Ditka, kantavtorica in skladateljica, je diplomirala na študijskem programu Delovna terapija. V absolventskem letu je opravila dodatno izobraževanje s področja razvojno nevrološke obravnave po Bobathu. Vsa leta študija je pridno gradila tudi glasbeno kariero, kamor se je po opravljeni diplomi na Zdravstveni fakulteti tudi poklicno usmerila.

Preberite več ...

Zala Schmautz, mag. san. inž., je 9. februarja 2021 doktorirala na ETH Zürich (20. Univerza na svetu po Shanghajski lestvici v letu 2020). Doktorsko disertacijo z naslovom Karakterizacija dinamike dušika v akvaponskem sistemu (Characterization of nitrogen dynamics in an aquaponic system) je pripravila pod mentorstvom prof. dr. Emmanuela Frossarda (ETH Zürich) in v somentorstvu prof. dr. Thea H. M. Smits in prof. dr. Ranke Junge (oba Zürich University of Applied Sciences - ZHAW).

Preberite več ...

Matej Košir, nekdanji košarkar ekipe Domžale Helios, je diplomiral na študijskem programu Fizioterapija. Zanimanje za študij fizioterapije se je v njem porodilo že v srednji šoli, ko je treniral košarko in se je kot športnik po intenzivnem treningu in tekmah prvič srečal z manualno terapijo: “Zanimalo me je, kako z ročnim delom, torej neinvazivnim posegom, ustvariti razmere, da bo neki poškodovani del telesa spet funkcioniral.

Preberite več ...

Milan Ninić, diplomant Radiološke tehnologije na Zdravstveni fakulteti in predsednik celjskega humanitarnega društva Enostavno pomagam, je na letošnji Slovesni dan prostovoljstva prejel naziv “Naj prostovoljec zaposlen v javni upravi za leto 2019”.

Preberite več ...

Diplomantka Zdravstvene fakultete Mojca Rostohar je s pomočjo svoje mentorice pri diplomskem delu ustvarila prvo slovensko aplikacijo za vaje medeničnega dna, znane kot Keglove vaje.

Preberite več ...

Primož Velikonja je dolgoletni aktivni član Sekcije reševalcev v zdravstvu in strokovnjak s področja prevozov pacientov ter izvajanja nujne medicinske pomoči na terenu. Poklicno pot si je utiral na Reševalni postaji UKC Ljubljana kot reševalec. Študij ob delu je v letu 2012 uspešno zaključil na Zdravstveni fakulteti Ljubljana. Zadnjih nekaj let je vodil urgentno službo v Zdravstvenem domu Kočevje, od leta 2016 pa opravlja dela in naloge pomočnika direktorice.

Preberite več ...

Mateja Stare, diplomantka Zdravstvene fakultete, opravlja delo operacijske medicinske sestre v Centralnem operacijskem bloku Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana že 20 let. Ob tem je že mnogo let članica mednarodne humanitarne nevladne organizacije Zdravniki brez meja (MSF – Medecins Sans Frontieres), ki deluje predvsem na vojnih področjih držav v razvoju in je prvenstveno namenjena reševanju zdravstvenih problemov lokalnega prebivalstva.

Preberite več ...

Diplomantka Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani, Nežka Poljanšek, je uspešna fizioterapevtka profesionalnih športnikov, med drugim tudi slovenske reprezentance na zimskih in poletnih olimpijskih igrah. Vodi tudi svojo fizioterapevtsko ambulanto FizioNežka.

Preberite več ...

Petra Greiner je diplomantka Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani in ustanoviteljica Zavoda 13, ki se zavzema za sprejemanje drugačnosti in otrok s posebnimi potrebami. Živi in dela v Sloveniji.

Preberite več ...

Alumna Zdravstvene fakultete v Ljubljani Mateja Svet je ikona slovenskega in jugoslovanskega alpskega smučanja. Svetovna prvakinja in olimpijska podprvakinja je danes zaposlena na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana.

Preberite več ...
Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »