Vabimo vas na spletno razpravo z naslovom Kakšne bodo posledice šolanja med pandemijo?, ki bo potekala v petek, 8. januarja 2021 ob 11. uri.

Bodo otroci in mladostniki, ker se že od konca oktobra šolajo na daljavo, še dolgo po koncu zaščitnih ukrepov čutili posledice na področjih znanja, socialnih veščin, psihološkega zdravja in gibalnih sposobnosti?

Na ravni EU še vedno obstajajo zelo velike razlike med članicami v odzivanju na pandemijo novega koronavirusa na področju izobraževanja. Medtem ko nekatere zapiranje šol dojemajo kot skrajni, zadnji ukrep, v nekaterih drugih tudi do tretjina učencev več mesecev sploh ni imelo dostopa do izobraževanja zaradi pomanjkanja tehnične opreme, dostopa do spleta oziroma ustreznih digitalnih znanj in spretnosti.

Pri pogovoru bodo sodelovali:
- Milan Zver, evropski poslanec (EPP),
- Damir Orehovec, državni sekretar na Ministrstvu za šolstvo,
- Maja Kalin, predsednica Dijaške organizacije Slovenije, 
- Špela Reš, univ. dipl. psih. LOGOUT, Center pomoči pri prekomerni rabi interneta.

V pogovoru z gosti bodo, med drugim, poskusili odgovoriti na naslednja vprašanja:
- Kakšne bodo posledice šolanja na daljavo za najmlajše, ki imajo s takšnim načinom učenja največ težav?
- Kako reševati individualne stiske, kako zagotoviti čim bolj enake pogoje učenja za vse?
- V kolikšni meri se s poukom na daljavo poveča učinek socialnih razlik, statusa družine, izobrazbe staršev?
- Ali v času, ko šolarji velik del dneva preživijo pred računalniki, strokovnjaki zaznavajo tudi več spletnega nasilja in drugih oblik neprimernega vedenja?
- Kako naj starši nadzorujejo uporabo tehnologij, medtem ko pouk poteka po spletu?

Pogovor bo povezovala novinarka Televizije Slovenija Tadeja Anžlovar, v živo pa ga boste lahko spremljali na Facebook strani

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.