Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. UL - Zdravstvena fakulteta

Vabimo vas na delavnico z uvodnim predavanjem Sistem javnega zdravstva v času pandemije.
Dogodek bo potekal dne 18. januarja 2022 od 9. do 12. ure.

KAJ?

Vzdržljivost sistema javnega zdravstva v Sloveniji je zaradi pandemije COVID -19 na preizkušnji, zato so vaše izkušnje spopadanja s pandemijo neprecenljive za okrevanje in krepitev.

S sodelovanjem na delavnici boste prenesli vaše izkušnje ter pripomogli k zaznavanju šibkosti zdravstvenega sistema, oblikovanju rešitev in strategij, ki bodo zmanjšale tveganje zloma zdravstvenega sistema. Na delavnici bomo uporabili točkovnik, kjer bodo sodelujoči sistematično prepoznavali, ocenjevali in razvrščali prioritete z namenom krepitve vzdržljivosti sistema javnega zdravstva.

ZAKAJ?

Namen delavnice je prepoznati in razumeti dejavnike, ki vplivajo na vzdržljivost sistema javnega zdravstva med pandemijo COVID-19. Udeležba na delavnici vam bo omogočila spoznavanje prihodnjih strategij krepitve vzdržljivosti zdravstvenega sistema. Delavnica je del mednarodnega projekta Svetovne zdravstvene organizacije. Na osnovi ugotovitev posameznih držav članic se bodo pri SZO oblikovale strategije krepitve zdravstvenega sistema s ciljem večje vzdržljivosti ob prihodnjih preizkušnjah.

Zato so vaše izkušnje, ki ste jih pripravljeni deliti z nami, neprecenljive!

KDO?

Strokovnjaki s področja zdravja/okolja, klinične medicine, javnega zdravja, obvladovanja izrednih razmer, organizacije in podjetja vključena v zagotavljanje dobave medicinskih pripomočkov in materiala, zdravil, živil in ostalih nujno potrebnih dobrin, vladni odločevalci, strokovnjaki s področja uradnega nadzora, epidemiologije in promocije zdravja, akademiki, raziskovalci in strokovnjaki na področju izobraževanja.

KJE?

Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani. Izvedba delavnice bo v živo ali na daljavo, odvisno od epidemiološke slike. Število mest je omejeno. O načinu izvedbe boste obveščeni nekaj dni pred izvedbo. Udeležba na delavnici je brezplačna.

 Program

9:00 - 9:10

Pozdrav in predstavitev (doc. dr. Rok Fink)

9:10 - 9:40

Sistem javnega zdravstva v času pandemije (doc. dr. Branko Gabrovec)

 

Delavnica

9:40 - 10:40

Uporaba točkovnika za ocenjevanje vzdržljivosti zdravstvenega sistema

delo v manjših delovnih skupinah

10:40 - 11:10

Odmor

11:10 - 11:50

Razvrščanje prednostnih nalog, razprava, ukrepi

11:50 - 12:00

Zaključek delavnice

 

Izvajalca delavnice: doc. dr. Rok Fink in viš. pred. dr. Katarina Kacjan Žgajnar.

Vsebina delavnice je v pridobivanju licenčnih točk Zbornice-Zveze.

Prijavite se TUKAJ.

Vljudno vabljeni!

UL ZF | COVID-19 in vzdržljivost sistema javnega zdravstva

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »