Slovenska delegacija pod vodstvom našega sodelavca Marka Jerana iz Laboratorija za klinično biofiziko, se je na povabilo “Bauman Moscow State Technical University” in “Russian Youth Engineering Society”, udeležila ljubilejnega 30. mednarodnega srečanja “Step into the future”.

"Step into the future" je vplivno gibanje mladine, akademikov, raziskovalcev, strokovnjakov in učiteljev, ki želijo skupaj razvijati inovativno prihodnost svoje države. Program trenutno vključuje več kot 150 tisoč mladih, ki ustvarjajo na področju znanosti. Letošnje tekmovanje je gostilo izjemne raziskovalce in inovatorje iz celega sveta in Rusije. V veliki konkurenci izjemnih projektov in inovacij, je v kategoriji Natural sciences, mladi raziskovalec Luka Irenej Pečan za raziskovalno delo “Quantitative Determination of Biologically Active Compounds in Industrial Hemp (Cannabis sativa subsp. sativa L.) and its Microbiological Quality“ osvojil 3. nagrado in požel navdušenje mednarodnega sodniškega odbora.

Aktivno delo na projektu je začel opravljati pred tremi leti pod mentorstvom Marka Jerana (Zdravstvena fakulteta in Fakulteta za elektrotehniko, UL) in so-mentorstvom dr. Romana Štuklja (Zdravstvena fakulteta, UL) in prof. dr. Karmen Godič Torkar (Zdravstvena fakulteta, UL). Luka je svoje delo zaključil z letošnjim letom.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.