Tradicionalni natečaj Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani poteka v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem ter vzpodbuja vstop tehnoloških in netehnoloških inovacij ter inovativnih podjetniških idej na trg. Že drugo leto zapored je bilo tekmovanje razdeljeno v dve kategoriji: 1. kategorijo študentk in študentov, alumen in alumnov in 2. kategorijo raziskovalk in raziskovalcev, redno zaposlenih na Univerzi v Ljubljani. Rektor prof. dr. Gregor Majdič je finalistkam in finalistom zmagovalnih inovacij podelil denarne nagrade iz Rektorjevega sklada v skupni vrednosti 12.000 evrov.

Rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič, je prek spleta podelil Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani za leto 2021. Nagrado za najboljšo inovacijo v kategoriji študentke in študenti ter alumne in alumni je prejel projekt z naslovom 'Pufer za izvedbo PCR testov SARS-CoV-2 na vzorcu sline', nagrado za najboljšo inovacijo v kategoriji raziskovalke in raziskovalci pa projekt z naslovom 'Prototipni elektroporator visokofrekvenčnih bipolarnih pulzov'.

2. mesto v kategoriji "Študentke in študenti" je osvojil izdelek Veggie Bombs (omenjeni izdelek je letos osvojil 2. mesto na tekmovanju Ecotrophelia 2021), pri razvoju katerega so sodelovale tudi študentke sanitarnega inženirstva ZF UL. V trenutni postavi ekipe sta poleg Kaje Črepinšek (diplomirana sanitarna inženirka) še Ivana Turnšek in Patricija Kunstek (Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani).

Iskrene čestitke!

Več informacij.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.