Na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani imamo ničelno toleranco do vsakršnega nasilja, spolnega ali drugega nadlegovanja ter trpinčenja. Zavezujemo se k dejavnemu ustvarjanju in ohranjanju akademskega okolja, v katerem se spoštuje dostojanstvo vseh oseb, ne glede na njihove osebne okoliščine.

Vsem, ki so žrtve kakršnega koli nasilja, zagotavljamo varen prostor in zaščito ter dosledno izpeljavo vseh za to predvidenih postopkov v skladu s Pravilnikom o ukrepih proti nasilju, nadlegovanju in trpinčenju. Ob tem posebej poudarjamo, da je za nasilje vedno odgovoren povzročitelj oziroma povzročiteljica in ne žrtev. 

V primeru nasilja, nadlegovanja ali trpinčenja se lahko obrnete na eno od zaupnih oseb  za varovanje dostojanstva študentov in zaposlenih. Osnovne naloge zaupne osebe so:
- zagotoviti varen prostor za pogovor,
- seznanitev žrtve z njenimi pravicami,
- informiranje žrtve o možnostih in postopkih,
- podpora, svetovanje in pomoč pri nadaljnjih korakih.

Zaupni osebi na Zdravstveni fakulteti UL

izr. prof. dr. Tina Kavčič
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

doc. dr. Andrej Ovca
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.