Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Zaupne osebe na ZF

Na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani imamo ničelno toleranco do vsakršnega nasilja, spolnega ali drugega nadlegovanja ter trpinčenja. Zavezujemo se k dejavnemu ustvarjanju in ohranjanju akademskega okolja, v katerem se spoštuje dostojanstvo vseh oseb, ne glede na njihove osebne okoliščine.

Vsem, ki so žrtve kakršnega koli nasilja, zagotavljamo varen prostor in zaščito ter dosledno izpeljavo vseh za to predvidenih postopkov v skladu s Pravilnikom o ukrepih proti nasilju, nadlegovanju in trpinčenju. Ob tem posebej poudarjamo, da je za nasilje vedno odgovoren povzročitelj oziroma povzročiteljica in ne žrtev. 

V primeru nasilja, nadlegovanja ali trpinčenja se lahko obrnete na eno od zaupnih oseb  za varovanje dostojanstva študentov in zaposlenih. Osnovne naloge zaupne osebe so:
- zagotoviti varen prostor za pogovor,
- seznanitev žrtve z njenimi pravicami,
- informiranje žrtve o možnostih in postopkih,
- podpora, svetovanje in pomoč pri nadaljnjih korakih.

Zaupni osebi na Zdravstveni fakulteti UL

prof. dr. Tina Kavčič
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

doc. dr. Damjan Slabe
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »