Sodelavci laboratorija za mikrobiologijo delujemo na pedagoškem in raziskovalnem področju. Študentom želimo zagotoviti ustrezno okolje in pogoje, kjer se lahko seznanijo s postopki mikrobioloških preiskav na področjih medicinske in zdravstvene mikrobiologije, sanitarne mikrobiologije, mikrobiologije naravnega in delovnega okolja, živilske mikrobiologije, v okviru katerih izvajamo tudi raziskovalno, strokovno delo, magistrska in doktorska dela. Aktivno se namreč vključujemo tudi v delo v projektih, ki jih razpisujejo Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kmetijstvo, ARRS, MOL. Pri tem uspešno sodelujemo z drugimi inštitucijami, kot so Biotehniška in Veterinarska fakulteta, Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo, Biotehniški izobraževalni center, Inštitut Jožef Stefan ter še nekateri drugi.
Poleg tega smo tudi pobudniki promocije študija na Fakulteti za zdravstvo v okviru delavnic za srednješolce v poletnem času v sodelovanju z Zvezo za tehniško kulturo Slovenije ter nekaterih izobraževanj v okviru Centra za vseživljenjsko učenje.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.