Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Laboratorij za higieno objektov in procesov

Upoštevajoč evropsko in slovensko zakonodajo ter posamezne panožne smernice na področju zagotavljanja varne hrane je vzdrževanje visokega nivoja higiene objektov in procesov, kjer se živila pridelujejo, predelujejo, pripravljajo, obdelujejo, dodelujejo in prodajajo eden izmed osnovnih preventivnih higienskih programov in eden od temeljev za vzpostavitev učinkovitega notranjega nadzora, ki temelji na načelih sistema HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point).

Zato je na podlagi izpostavljenega, poslanstvo in hkrati nadaljnja vizija laboratorija za higieno objektov in procesov zagotoviti pogoje za izvajanje temeljnih in aplikativnih raziskav na področju obvladovanja higiene objektov, prostorov, opreme, procesov in osebja ter na širšem področju zagotavljanja varnosti živil v vseh fazah od polja do mize. Poleg zagotavljanja pogojev za kakovostno raziskovalno delo je poslanstvo laboratorija za higieno objektov in procesov tudi pedagoški vidik, in sicer zagotoviti študentom Sanitarnega inženirstva praktično delo s sodobnimi analiznimi metodami in instrumenti.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »