Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Laboratorij za raziskave onesnaženosti zraka

Raziskovalni laboratorij trenutno deluje na ozkem področju spremljanja kakovosti zraka v bivalnem okolju. V obdobju zadnjih petih let smo v laboratoriju vpeljali in izvajamo gravimetrično metodo spremljanja prašnih usedlin. Zaradi pomanjkanja opreme opravljamo le osnovni del analize, specifične preiskave vzorcev (kemijska analiza, elektronsko mikroskopiranje, analiza izotopov ogljika in drugo) pa opravljamo v drugih inštitucijah (laboratorij za sanitarno kemijo ZZV Celje, Inštitut Jožef Stefan). Nadaljevanje vizije omenjenega laboratorija vidimo v izvajanju raziskav na področju kvalitete zraka, predvsem na izpopolnjevanju vzorčevalnih metod in osnovnih enostavnih analizah. Prav tako v laboratoriju razvijamo nove enostavne merilnike za spremljanje onesnaženosti zraka z delci.

Poleg zagotavljanja pogojev za kakovostno raziskovalno delo je poslanstvo raziskovalnega  laboratorija tudi pedagoški vidik, predvsem zagotoviti študentom Sanitarnega inženirstva praktično delo v okviru različnih raziskav in diplomskega dela. Slednje je še posebej pomembno, če želimo dosedanji dodiplomski študij nadgraditi z vsebinami na podiplomskem študiju, kjer je raziskovalno delo študenta temeljnega pomena.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »