Zveza Eutopia razpisuje štipendije (do 1.500 EUR)  za študente 1. stopnje, ki imajo idejo za interdisciplinarni raziskovalni projekt. Raziskovanje bo potekalo v poletnem času na eni od članic zveze Eutopia (Univerza v Warwicku, Univerza Vrije v Bruslju, Univerza v Göteborgu, Univerza Cergy Pariz in Univerza Pompeu Fabra Barcelona). Glede na trenutne Covid-19 razmere, bo omogočeno tudi delno virtualno delo.

Rok za prijavo: 28. februar 2022.

Več informacij in navodila za prijavo.

Prijavni obrazec.

Kontaktna oseba na UL: ga. Helena Deršek-Štuhec (T.: +386 1 241 85 92; e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

Venice International University – VIU je konzorcij univerz, ki trenutno vključenih 20 univerz iz 15 držav in 4 kontinentov, tudi Univerzo v Ljubljani. Aktivnosti potekajo v večkulturnem, mednarodnem in interdisciplinarnem okolju v Benetkah, na otoku San Servolo in predstavljajo odlično priložnost za kritično delo v heterogenih skupinah, ustvarjalnem sprejemanje novih idej. Prav tako vam omogočajo tudi vzpostavitev mednarodnih stikov za razvoj kariernih poti v znanosti, diplomaciji, nevladnih organizacijah in ostalih kreativnih poklicih.

VIU nudi možnost izmenjav študentom vseh stopenj in smeri kot tudi različne programe poletnih in zimskih šol, intenzivne tematske seminarje za študente druge in tretje stopnje, mednarodno akademijo za doktorske študente, pripravništvo v podjetjih v Italiji in na članicah univerz VIU ter štipendije za prizadevne in delovne študentke in študente, ki aktivno sodelujejo pri različnih dodatnih aktivnostih v okviru programa Globalizacij. Aktivnosti potekajo v angleškem jeziku ter v manjših skupinah (okrog 12 študentk in študentov).

Preberite več ...

Univerza v Gothenburgu (Švedska) ponuja 10 študentom Univerze v Ljubljani možnost brezplačne udeležbe na njihovi poletni šoli, ki bo potekala pod naslovom »Sustainability 2022«. Poletna šola se bo odvila v živo, v času med 4. julijem in 7. avgustom 2022.

Izbrani študenti bodo oproščeni plačila šolnine, ne pa tudi ostalih stroškov povezanih z udeležbo (stroški poti, nastanitve, prehrane itd.).

Spletna stran s podrobnimi informacijami.

Odprtje nominacij: 1. 2. 2021 - 31. 3. 2022.

Rok za prijavo: 1. 3. 2022 - 10. 4. 2022.

V kolikor bi vas prijava na poletno šolo zanimala, to sporočite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Letak.

Utrechtska mreža bo tudi letos podelila do 20 štipendij v višini 1000 EUR študentom ali mladim raziskovalcem, ki niso upravičeni do financiranja iz ostalih programov (kot je Erasmus+). Štipendija je namenjena za raziskovalne dejavnosti pri pripravi zaključnega dela (ki lahko vključujejo tudi redna predavanja) na II. ali III. stopnji študija. Prednost imajo študentje III. stopnje. Mobilnost si študentje organizirajo sami, na eni izmed univerz, članic Utrechtske mreže.

Mobilnost lahko traja od 1. do 6. mesecev.

Preberite več ...

International Center for Genetic Engineering and Biotechnology (ICGEB) je mednarodna znanstvena organizacija, ki je nastala leta 1994 pod okriljem programa UNIDO.

ICGEB zajema tri velike raziskovalne centre, ki se nahajajo v Trstu (Italija), New Delhiju (India) in Capetownu (Južna Afrika), kot tudi obsežno mednarodno mrežo kar 65 držav članic, med katerimi je tudi Slovenija.

V sklopu svojega poslanstva ICGEB vsako leto objavi razpisa za prestižne doktorske in podoktorske štipendije, ki so namenjene izvajanju raziskovalnega dela v sklopu katerega od ICGEB inštitutov (Trst, New Delhi ali Capetown).  Med leti 2015 in 2020 je bilo odobrenih kar 272 štipendij, kar je v povprečju okoli 40 štipendij na leto.

Preberite več ...

Nemške zvezna fundacija za okolje (Deutsche bundesstiftung umwelt – DBU) omogoča univerzitetnim diplomantom pridobitev dodatne strokovne usposobljenosti za reševanje nalog varstva okolja in ohranjanja narave v njihovih matičnih državah v okviru posebnega štipendijskega programa.

Štipendijski program traja od šest do dvanajst mesecev in vključuje večtedenski intenzivni tečaj nemščine. Inštitucije, ki gostijo udeležence, so univerze, raziskovalni inštituti, podjetja in društva v Nemčiji. Najboljši štipendisti se lahko potem prijavijo tudi na 6 mesečni financirani projekt izveden v Sloveniji.

Preberite več ...

Mednarodna univerza v Benetkah, Venice International University (VIU), bo od 15. 11. do 10. 12. 2021 organizirala globalno virtualno izmenjavo.

Programi VIU združujejo nadarjene in motivirane študente in študentke z univerz članic VIU, med katerimi je tudi Univerza v Ljubljani. Študij poteka v večkulturnem, mednarodnem in interdisciplinarnem okolju. Je odlična odskočna deska za kritično delo v heterogenih skupinah, ustvarjalno sprejemanje novih idej in grajenje mednarodnih stikov za razvoj kariernih poti v znanosti, diplomaciji, nevladnih organizacijah in ostalih  kreativnih poklicih.

Preberite več ...

V torek, 12. 10. 2021, ob 14.00 uri, je v okviru dogodka »Izzivi v tujini« potekala predstavitev aktivnosti Venice International University (VIU).

Venice International University ponuja možnosti za:
- izmenjavo študentov,
- različne programe poletnih, jesenskih in zimskih šol,
- intenzivne tematske seminarje,
- mednarodno akademijo za doktorske študente,
- pripravništvo v podjetjih v Italiji oz. na članicah univerz VIU.

Preberite več ...

Vas zanima študij v Nemčiji?

Nemška služba za akademsko izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu ponuja različne štipendije za diplomante, raziskovalne štipendije za doktorande, postdoktorande in mlade znanstvenike, štipendije za delovna bivanja za visokošolske učitelje ter visokošolske poletne tečaje za tuje študente in diplomante v Nemčiji. Podrobne informacije o posameznih štipendijah DAAD so na voljo na spletni strani www.funding-guide.de .

Vprašanja v zvezi s štipendijami lahko naslovite tudi na Nemško veleposlaništvo v Ljubljani, kulturni oddelek (e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., T: 01 479 03 00).

Uradno obvestilo.

Nemška služba za akademske izmenjave (German Academic Exchange Service – DAAD ) organizira virtualni karierni sejem za raziskovalce  pod naslovom «Research in Germany«. Virtualni dogodek bo potekal v četrtek, 24. junija 2021 med 9. in 13. uro (CEST).

Udeleženci se bodo seznanili s kariernimi in raziskovalnimi možnostmi za doktorske študente in postdoktorske raziskovalce  v Nemčiji. V okviru dogodka lahko študenti in raziskovalci stopijo v stik s profesorji in člani podiplomske in raziskovalne akademije Technische Universität Bergakademie Freiberg ter z akademiki iz več kot 20 nemških univerz in raziskovalnih ustanov. Spletni dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Dodatne informacije in možnost prijave.

Predmet javnega razpisa je štipendiranje oz. sofinanciranje študijskih oz. znanstvenih obiskov dodiplomskih, magistrskih ali doktorskih študentov, vpisanih na visokošolske zavode v Republiki Sloveniji pri slovenskih visokošolskih učiteljih ali raziskovalcih, ki delujejo na akreditiranih izobraževalnih ustanovah ali v raziskovalnih organizacijah v tujini. Na javnem razpisu lahko sredstva pridobijo študentje 1., 2. ali 3. stopnje, ki odhajajo na najmanj 3 do največ 10 tedenski študijski obisk v tujino, in katerim matična izobraževalna ustanova to mobilnost vrednoti kot del izobraževalnega programa v Republiki Sloveniji.

Preberite več ...

Univerza Pompeu Fabra Barcelona International Summer School (BISS) ponuja 17 predmetov v angleškem ali španskem jeziku, ki bodo študentke in študente spodbujali k razmišljanju o aktualnih temah, ki presegajo tradicionalne discipline. Družbena gibanja, spolna politika, javno zdravje, podjetništvo, ekonomija, humanistika, globalno pravosodje, umetna inteligenca ali medijske študije so le nekatera področja v katalogu predavanj leta 2021. Urniki (od 5. do 30. julija 2021) temeljijo na modulih, tako da imajo študentke in študenti prožnost pri kombiniranju predavanj v različnih tednih.

Preberite več ...

Štipendija ustanove inženirja Milana Lenarčiča je namenjena kritju stroškov študija, člankov v strokovnih in znanstvenih publikacijah, udeležbe na študentskih seminarjih in srečanjih ter drugih študentskih aktivnostih, povezanih s študijem, ter kritju življenjskih stroškov. Štipendije se podeljujejo za obdobje enega študijskega leta, z možnostjo ponovne pridobitve v naslednjih študijskih letih.

Štipendije so namenjene študentom Univerze v Ljubljani, ki dosegajo nadpovprečne študijske rezultate in so vpisani v študijske programe druge ali tretje stopnje ali v četrti letnik enovitih študijskih programov. Za štipendijo lahko zaprosijo oziroma kandidirajo študenti s povprečno oceno najmanj 9,0 (devet) na predhodni stopnji študija.

Preberite več ...

Univerza Kyungpook National University tudi letos organizira poletno šolo. Poletna šola bo potekala po spletu, in sicer od 9. do 20. avgusta 2021. Namenjena je študentom prve stopnje. Za študente Univerze v Ljubljani, ki se bodo na poletno šolo prijavili preko Univerzitetne službe za mednarodno sodelovanje, velja nižja cena kotizacije – 100,00 USD.

Način prijave: zainteresirani študenti pripravite motivacijsko pismo (v slovenskem jeziku) ter ga skupaj z osebnimi podatki ter izpisom ocen preteklega letnika posredujete na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. najkasneje do 10.6.2021.

Letak z dodatnimi informacijami

Obveščamo vas, da Tampere University (Finska) tudi letos organizira poletno šolo, ki bo potekala med 2. in 13. avgustom 2021, tokrat v celoti preko spleta.

Poletna šola je odlična priložnost za študente in diplomante z vsega sveta, da se iz lastnega doma udeležijo mednarodnih spletnih predavanj. Udeleženci se lahko udeležijo enega ali dveh različnih predavanj in v poletni šoli pridobijo do 10 kreditnih točk (ECTS).

Preberite več ...

Konzorcij univerz - Venice International University (VIU), s sedežem v Benetkah, bo v času med 14. in 18. 6. 2021 organiziral poletno šolo z naslovom »The Age Criterion in the Allocation of Limited Resources During a Pandemic 2021«.

Poletna šola je namenjena dodiplomskim, podiplomskim in podoktorskim študentom s področja filozofije, političnih ved, sociologije, ekonomije, statistike, medicine in farmacije.

Rok za prijavo: 10. april 2021.

Brošura.

Prijavni obrazec.

Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani in AmCham Slovenija organizirata že 10. letni program študentskega izobraževanja in pripravništva Summer Economics Institute (SEI 2021) za 20 slovenskih študentov, ki bo potekal v Ljubljani. Pripravništvo je plačano, dvotedenski program usposabljanja pa je brezplačen. Program je namenjen študentom vseh študijskih področij, drugega ali višjega letnika dodiplomskega študija ali podiplomskega študija, ki so stari do 28 let.

Rok za prijavo: 19. marec 2021.

Dodatne informacije in možnost prijave.

- Facebook
- Instagram
- Twitter

Spletne predstavitve programa:

  • 4. marca 2021, ob 17.00 uri prijava
  • 10. marca 2021, ob 17.00 uriprijava

Letak

Zvezna dežela Bavarska razpisuje štipendije za poletne tečaje nemškega jezika v letu 2021. Štipendije krijejo stroške šolnine, nastanitve in prehrane, v primeru spletne izvedbe jezikovnega tečaja pa bodo prejemnikom kriti le stroški tečaja.

Študenti vseh študijskih področij z znanjem nemškega jezika na ravni B1 ali več, se lahko prijavite za štipendije za poletni jezikovni tečaj centra BAYHOST (Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe). V času prijave je potrebno imeti že opravljena vsaj dva semestra študija na visokošolski inštituciji, kar se izkazuje z izpisom ocen.

Preberite več ...
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.