Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Javni razpisi in objave

Nacionalni štipendijski program Slovaške republike ponuja štipendije za študijsko ali raziskovalno mobilnost na slovaških univerzah v letnem semestru študijskega leta 2023/24 za študente magistrskega, doktorskega in postdoktorskega študija.

Rok za oddajo prijave je 31. oktober 2023 do 16.00 ure. Vloge za štipendije oddate na spletni strani - www.stipendia.sk, oz.  www.scholarships.sk.  Za vprašanja o Nacionalnem študijskem programu se obrnite na koordinatorico (ga. Silvia Lipovská, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Preberite več ...

Vas zanima študij v Nemčiji?

Nemška služba za akademsko izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu ponuja različne štipendije:
- za študente (štipendija za magistrski študij, rok za prijavo: 15.11.2023);
- raziskovalne štipendije za doktorande, postdoktorande in mlade znanstvenike, štipendije za delovna bivanja za visokošolske učitelje (roka za prijavo: 15.11.2023 ali 30.04.2023);
- visokošolske poletne tečaje za tuje študente in diplomante v Nemčiji (rok za prijavo: 01.12.2023).

Preberite več ...

Univerza v Gradcu razpisuje raziskovalne štipendije za študente 2. in 3. stopnje ter podoktorante, in sicer z začetkom v mesecu februarju 2024 za obdobje do štirih mesecev.

Rok za prijavo: 1. november 2023 (študenti na 2. in 3. stopnji študija morajo do 25. oktobra 2023 zagotoviti vse potrebne informacije za dostop do prijavnega portala).

Preberite več ...

Štipendijski program Nemške zvezne fundacije za okolje univerzitetnim diplomantom omogoča pridobitev dodatne strokovne usposobljenosti za reševanje nalog varstva okolja in ohranjanja narave v njihovih matičnih državah.

Štipendijski program traja od šest do dvanajst mesecev in vključuje večtedenski intenzivni tečaj nemščine ter štipendijo v višini 1350 EUR/mesečno. Inštitucije, ki gostijo udeležence so univerze, raziskovalni inštituti, podjetja in društva v Nemčiji. Najboljši štipendisti se lahko potem prijavijo tudi na 6 mesečni financirani projekt izveden v Sloveniji.

Preberite več ...

EUTOPIA TeamWork 2023 združuje multidisciplinarno in multiuniverzitetno ekipo do 8 študentov z univerz Zveze EUTOPIA, ki štiri tedne poleti opravljajo plačano poletno prakso s krajšim delovnim časom na projektu organizacije. Za pripravo se študentje udeležijo vrste uvajalnih delavnic, na katerih razvijejo zaposljive veščine in spoznajo svojo ekipo. Skozi celoten program imajo študenti dostop do organizacijskega mentorja.

Cilj TeamWorka je zagotoviti mednarodne in medkulturne izkušnje ter virtualne veščine za izboljšanje zaposljivosti.

Preberite več ...

Društvu VTIS - V tujini izobraženi Slovenci - letos vnovič organizirajo Prvi VTIS: dogodek za vse mlade, ki jih zanima študij ali raziskovanje v tujini. Na dogodku bodo udeleženci imeli priložnost za medsebojno spoznavanje in mreženje, pridružili pa se bomo tudi slovenski alumniji tujih univerz. 

Dogodek bo potekal v četrtek, 11. 8. 2022, s pričetkom ob 17.30 uri v Botaničnem vrtu v Ljubljani. 

Več informacij.

Univerzitetna ustanova inženirja Lenarčič Milana je bila ustanovljena na podlagi njegove oporoke, kot ustanova s splošno koristnim in trajnim namenom. Obsega tako podeljevanje štipendij študentom Univerze v Ljubljani z nadpovprečno nadarjenostjo kot tudi ustanovitev in vzdrževanje inštituta UDESIN. Slednji je v skladu z veljavno zakonodajo priključen Univerzi v Ljubljani.

Štipendija ustanove je namenjena kritju stroškov študija, člankov v strokovnih in znanstvenih publikacijah, udeležbe na študentskih seminarjih in srečanjih ter drugih študentskih aktivnostih, povezanih s študijem, ter kritju življenjskih stroškov. Štipendije se podeljujejo za obdobje enega študijskega leta, z možnostjo ponovne pridobitve v naslednjih študijskih letih.

Preberite več ...

Objavljena sta razpisa za Tumovo štipendijo in štipendijo Knafljeve ustanove za študijsko leto 2022/2023.

Tumova štipendija je namenjena spodbujanju doktorskega, izjemoma magistrskega študija diplomantk in diplomantov slovenskih in zamejskih univerz, ki se vpišejo na doktorski študij, izjemoma magistrski študij na visokošolskih ustanovah v Avstriji, izjemoma tudi drugod v Evropi.

Preberite več ...

Obveščamo vas, da so do 19. maja 2022 odprte prijave za sodelovanje v programu DUO-Koreja.

Program štipendiranja DUO-Koreja je bil ustanovljen leta 2001 z namenom spodbujanja uravnotežene in trajne izmenjave med Južno Korejo in 30 evropskimi državami. Program je zasnovan na recipročnosti. Sodelovanje zahteva, da se v okviru skupnega projekta izmenjata PAR (dve osebi) študentk, študentov. Program slovenskim študentkam, študentom omogoča 4-mesečno izmenjavo, za katero prejmejo finančno pomoč.

Preberite več ...

Evropski forum Alpbach podeljuje do 450 štipendij za udeležbo na dogodku na Tirolskem, Avstriji, ki bo letos potekal od 21. avgusta do 2. septembra 2022.

Na dogodek se lahko prijavite študenti, mladi strokovnjaki in vsi drugi ustvarjalci sprememb, mlajši od 30 let, in tako doživite edinstveno izkušnjo, ki jo bodo sestavljali znanstveni in umetniški seminarji, konferenčni program na visoki ravni in različne družbene ter kulturne dejavnosti.

Preberite več ...

Univerza v Antwerpnu, Belgiji, organizira v času med 27.6.2022 – 1.7.2022 poletno šolo pod naslovom »Leadership in Nursing Excellence: Concepts, Evidence and Interventions for Improvements«. Poletna šola je namenjena diplomantom, študentom podiplomskega študija, kot tudi strokovnjakom na področju zdravstvene nege.

Rok za prijavo: 30. april 2022.

Podroben program poletne šole.

Možnost prijave.

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »