Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Javni razpisi in objave

Štipendijski program Nemške zvezne fundacije za okolje univerzitetnim diplomantom omogoča pridobitev dodatne strokovne usposobljenosti za reševanje nalog varstva okolja in ohranjanja narave v njihovih matičnih državah.

Štipendijski program traja od šest do dvanajst mesecev in vključuje večtedenski intenzivni tečaj nemščine ter štipendijo v višini 1350 EUR/mesečno. Inštitucije, ki gostijo udeležence so univerze, raziskovalni inštituti, podjetja in društva v Nemčiji. Najboljši štipendisti se lahko potem prijavijo tudi na 6 mesečni financirani projekt izveden v Sloveniji.

Preberite več ...

EUTOPIA TeamWork 2023 združuje multidisciplinarno in multiuniverzitetno ekipo do 8 študentov z univerz Zveze EUTOPIA, ki štiri tedne poleti opravljajo plačano poletno prakso s krajšim delovnim časom na projektu organizacije. Za pripravo se študentje udeležijo vrste uvajalnih delavnic, na katerih razvijejo zaposljive veščine in spoznajo svojo ekipo. Skozi celoten program imajo študenti dostop do organizacijskega mentorja.

Cilj TeamWorka je zagotoviti mednarodne in medkulturne izkušnje ter virtualne veščine za izboljšanje zaposljivosti.

Preberite več ...

Društvu VTIS - V tujini izobraženi Slovenci - letos vnovič organizirajo Prvi VTIS: dogodek za vse mlade, ki jih zanima študij ali raziskovanje v tujini. Na dogodku bodo udeleženci imeli priložnost za medsebojno spoznavanje in mreženje, pridružili pa se bomo tudi slovenski alumniji tujih univerz. 

Dogodek bo potekal v četrtek, 11. 8. 2022, s pričetkom ob 17.30 uri v Botaničnem vrtu v Ljubljani. 

Več informacij.

Univerzitetna ustanova inženirja Lenarčič Milana je bila ustanovljena na podlagi njegove oporoke, kot ustanova s splošno koristnim in trajnim namenom. Obsega tako podeljevanje štipendij študentom Univerze v Ljubljani z nadpovprečno nadarjenostjo kot tudi ustanovitev in vzdrževanje inštituta UDESIN. Slednji je v skladu z veljavno zakonodajo priključen Univerzi v Ljubljani.

Štipendija ustanove je namenjena kritju stroškov študija, člankov v strokovnih in znanstvenih publikacijah, udeležbe na študentskih seminarjih in srečanjih ter drugih študentskih aktivnostih, povezanih s študijem, ter kritju življenjskih stroškov. Štipendije se podeljujejo za obdobje enega študijskega leta, z možnostjo ponovne pridobitve v naslednjih študijskih letih.

Preberite več ...

Objavljena sta razpisa za Tumovo štipendijo in štipendijo Knafljeve ustanove za študijsko leto 2022/2023.

Tumova štipendija je namenjena spodbujanju doktorskega, izjemoma magistrskega študija diplomantk in diplomantov slovenskih in zamejskih univerz, ki se vpišejo na doktorski študij, izjemoma magistrski študij na visokošolskih ustanovah v Avstriji, izjemoma tudi drugod v Evropi.

Preberite več ...

Obveščamo vas, da so do 19. maja 2022 odprte prijave za sodelovanje v programu DUO-Koreja.

Program štipendiranja DUO-Koreja je bil ustanovljen leta 2001 z namenom spodbujanja uravnotežene in trajne izmenjave med Južno Korejo in 30 evropskimi državami. Program je zasnovan na recipročnosti. Sodelovanje zahteva, da se v okviru skupnega projekta izmenjata PAR (dve osebi) študentk, študentov. Program slovenskim študentkam, študentom omogoča 4-mesečno izmenjavo, za katero prejmejo finančno pomoč.

Preberite več ...

Evropski forum Alpbach podeljuje do 450 štipendij za udeležbo na dogodku na Tirolskem, Avstriji, ki bo letos potekal od 21. avgusta do 2. septembra 2022.

Na dogodek se lahko prijavite študenti, mladi strokovnjaki in vsi drugi ustvarjalci sprememb, mlajši od 30 let, in tako doživite edinstveno izkušnjo, ki jo bodo sestavljali znanstveni in umetniški seminarji, konferenčni program na visoki ravni in različne družbene ter kulturne dejavnosti.

Preberite več ...

Univerza v Antwerpnu, Belgiji, organizira v času med 27.6.2022 – 1.7.2022 poletno šolo pod naslovom »Leadership in Nursing Excellence: Concepts, Evidence and Interventions for Improvements«. Poletna šola je namenjena diplomantom, študentom podiplomskega študija, kot tudi strokovnjakom na področju zdravstvene nege.

Rok za prijavo: 30. april 2022.

Podroben program poletne šole.

Možnost prijave.

Univerza v Ljubljani kot partnerica v Utrechtski mreži univerz omogoča svojim študentom študijske izmenjave na institucijah združenja MAUI za obdobje enega do dveh semestrov.

UL ima na voljo skupaj 2 semestra:
Semester 1: avgust do december 2022.
Semester 2: januar do maj 2023.

Izbrani študenti so opravičeni plačila šolnine ter pridobijo status rednega študenta na gostujoči instituciji. Vsi ostali stroški vezani na bivanje v tujini v času študija, kot tudi stroški poti in zdravstvenega zavarovanja, so obveznost izbranih študentov.

Preberite več ...

Univerza v Ljubljani kot partnerica v Utrechtski mreži univerz omogoča svojim študentom študijske izmenjave na petih institucijah v Avstraliji za obdobje enega do dveh semestrov.

UL ima na voljo skupaj 2 semestra (2 mesti):
Semester 2: julij do december 2022.
Semester 1: februar do junij 2023.

Izbrani študenti so opravičeni le plačila šolnine ter pridobijo status rednega študenta na gostujoči instituciji. Vsi ostali stroški, vezani na bivanje v tujini v času študija, kot tudi stroški poti in zdravstvenega zavarovanja, so obveznost izbranih študentov.

Preberite več ...

Zveza Eutopia razpisuje štipendije (do 1.500 EUR)  za študente 1. stopnje, ki imajo idejo za interdisciplinarni raziskovalni projekt. Raziskovanje bo potekalo v poletnem času na eni od članic zveze Eutopia (Univerza v Warwicku, Univerza Vrije v Bruslju, Univerza v Göteborgu, Univerza Cergy Pariz in Univerza Pompeu Fabra Barcelona). Glede na trenutne Covid-19 razmere, bo omogočeno tudi delno virtualno delo.

Rok za prijavo: 28. februar 2022.

Več informacij in navodila za prijavo.

Prijavni obrazec.

Kontaktna oseba na UL: ga. Helena Deršek-Štuhec (T.: +386 1 241 85 92; e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

Venice International University – VIU je konzorcij univerz, ki trenutno vključenih 20 univerz iz 15 držav in 4 kontinentov, tudi Univerzo v Ljubljani. Aktivnosti potekajo v večkulturnem, mednarodnem in interdisciplinarnem okolju v Benetkah, na otoku San Servolo in predstavljajo odlično priložnost za kritično delo v heterogenih skupinah, ustvarjalnem sprejemanje novih idej. Prav tako vam omogočajo tudi vzpostavitev mednarodnih stikov za razvoj kariernih poti v znanosti, diplomaciji, nevladnih organizacijah in ostalih kreativnih poklicih.

VIU nudi možnost izmenjav študentom vseh stopenj in smeri kot tudi različne programe poletnih in zimskih šol, intenzivne tematske seminarje za študente druge in tretje stopnje, mednarodno akademijo za doktorske študente, pripravništvo v podjetjih v Italiji in na članicah univerz VIU ter štipendije za prizadevne in delovne študentke in študente, ki aktivno sodelujejo pri različnih dodatnih aktivnostih v okviru programa Globalizacij. Aktivnosti potekajo v angleškem jeziku ter v manjših skupinah (okrog 12 študentk in študentov).

Preberite več ...

Vsa prosta mesta so zasedena.


Univerza v Gothenburgu (Švedska) ponuja 10 študentom Univerze v Ljubljani možnost brezplačne udeležbe na njihovi poletni šoli, ki bo potekala pod naslovom »Sustainability 2022«. Poletna šola se bo odvila v živo, v času med 4. julijem in 7. avgustom 2022.

Izbrani študenti bodo oproščeni plačila šolnine, ne pa tudi ostalih stroškov povezanih z udeležbo (stroški poti, nastanitve, prehrane itd.).

Spletna stran s podrobnimi informacijami.

Odprtje nominacij: 1. 2. 2021 - 31. 3. 2022.

Rok za prijavo: 1. 3. 2022 - 10. 4. 2022.

V kolikor bi vas prijava na poletno šolo zanimala, to sporočite na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Letak.

Utrechtska mreža bo tudi letos podelila do 20 štipendij v višini 1000 EUR študentom ali mladim raziskovalcem, ki niso upravičeni do financiranja iz ostalih programov (kot je Erasmus+). Štipendija je namenjena za raziskovalne dejavnosti pri pripravi zaključnega dela (ki lahko vključujejo tudi redna predavanja) na II. ali III. stopnji študija. Prednost imajo študentje III. stopnje. Mobilnost si študentje organizirajo sami, na eni izmed univerz, članic Utrechtske mreže.

Mobilnost lahko traja od 1. do 6. mesecev.

Preberite več ...

International Center for Genetic Engineering and Biotechnology (ICGEB) je mednarodna znanstvena organizacija, ki je nastala leta 1994 pod okriljem programa UNIDO.

ICGEB zajema tri velike raziskovalne centre, ki se nahajajo v Trstu (Italija), New Delhiju (India) in Capetownu (Južna Afrika), kot tudi obsežno mednarodno mrežo kar 65 držav članic, med katerimi je tudi Slovenija.

V sklopu svojega poslanstva ICGEB vsako leto objavi razpisa za prestižne doktorske in podoktorske štipendije, ki so namenjene izvajanju raziskovalnega dela v sklopu katerega od ICGEB inštitutov (Trst, New Delhi ali Capetown).  Med leti 2015 in 2020 je bilo odobrenih kar 272 štipendij, kar je v povprečju okoli 40 štipendij na leto.

Preberite več ...
Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »