Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Mednarodno srečanje SmartNurse v Mehiki

Konec maja in v začetku junija je na dveh uglednih univerzah v Mehiki, Avtonomni Univerzi San Luis Potosi in Avtonomni Univerzi Aguascalientes, potekalo prvo transnacionalno dvotedensko delovno srečanje partnerjev Erasmus+ projekta SmartNurse - Developing Teachers´ and Nursing Students´ Competencies in Digital Nursing iz Mehike, Salvadorja, Finske in Slovenije.

Projekt, katerega namen je razvijanje kompetenc učiteljev in študentov zdravstvene nege za izboljšanje zdravstva v državah Latinske Amerike s pomočjo digitalnih tehnologij, se je začel novembra 2020 in nosi močno izobraževalno in socialno noto. Z izmenjavo znanj med partnerji iz mednarodnega okolja, možnostjo posodobitve nakupa računalniške opreme ter s posodobitvijo učnih načrtov izobraževanja zdravstvene nege z uporabo digitalnih in aktivnih metod učenja v Salvadorju in Mehiki, projekt naslavlja izboljševanje digitalnih kompetenc učiteljev in študentov, oboji pa lahko pridobljene veščine implementirajo v skupnosti z opolnomočenjem prebivalcev pri obravnavi kroničnih bolezni. V projektu sodeluje sedem partnerskih visokošolskih organizacij iz Mehike (UASLP, UAA), El-Salvadorja (IEPROES; UES; UGB), Slovenije (UL) in Finske (TAMK), ki projekt vodi.

Po letu in pol intenzivnega dela na projektu, ki je zaradi pandemije covid-19 potekalo izključno na daljavo, so se projektni partnerji prvič srečali v živo. Udeležili sta se ga tudi sodelavki Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani, dr. Marija Milavec Kapun, vodja slovenskega dela projekta in dr. Jožica Čehovin Zajc. Čeprav lahko tehnologija omogoči veliko izboljšav in poenostavitev v okviru delovnega in družbenega življenja, je delovno srečanje, ki so ga profesionalno gostili UASLP in UAA, pokazalo, da osebni stik ostaja nenadomestljiv, tako za kakovost dela kot tudi medsebojnega sodelovanja. 

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »