Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Zaključek Mednarodne poletne šole OPTIMAX

V letošnjem koledarskem letu smo na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani gostili Mednarodno poletno šolo (OPTIMAX radiography summer school).

Raziskovalna poletna šola je potekala od 31. julija do 21. avgusta. Poletne šole se je udeležilo 5 študentov iz Nizozemske (HANZE, University of Aplied Sciences, Groningen), dve študentki iz Južnoafriške republike, štirje študenti iz Irske (University College Dublin, Ireland's Global University), tri študentke iz Portugalske (Escola Superior De Technologia Da Saude De Lisboa, Instituto Politechnico de Lisboa), šest študentov iz Švice (HESAV-Haute Ecole de Santé Vaud - School of Health Sciences Vaud) in dve študentki iz Slovenije (Zdravstvena fakulteta, UL).

Poleg študentov je bila mednarodna tudi zasedba mentorjev/učiteljev:

- Carst Buissink (HANZE, University of Aplied Sciences, Groningen),
- Cosmin Campeanu (HESAV-Haute Ecole de Santé Vaud - School of Health Sciences Vaud),
- Emmanuel Aymon (HESAV-Haute Ecole de Santé Vaud - School of Health Sciences Vaud),
- dr. Michelle Shovlin (University College Dublin, Ireland's Global University),
- dr. Michaela Davis (University College Dublin, Ireland's Global University),
- Hendrik Erenstein (HANZE, University of Aplied Sciences, Groningen),
- dr. Annemieke Van Der Heij-Meijer (HANZE, University of Aplied Sciences, Groningen),
- dr. Claudia Sá Dós Reis (HESAV-Haute Ecole de Santé Vaud - School of Health Sciences Vaud),
- Switindersingh Ghotra (HESAV-Haute Ecole de Santé Vaud - School of Health Sciences Vaud),
- dr. Jonathan Portelli (Faculty of Health Sciences, University of Malta),
- dr. Nejc Mekiš (UL ZF, glavni organizator).

Študenti so bili razdeljeni v štiri skupine, pri čemer je skupino vodil en ali več mentorjev. Rezultat mednarodne raziskovalne šole je bila priprava štirih izvirnih znanstvenih članov, štirih raziskovalnih plakatov in štirih predstavitev rezultatov. Vsi študenti so uspešno opravili vse obveznosti v okviru poletne šole, naslednji korak je objava rezultatov v eni izmed znanstvenih revij.

opti1

opti2

opti3

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »