Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Strokovna ekskurzija študentov Sanitarnega inženirstva v Osijek

Od 24.4. do 28.4.2023 so študenti Sanitarnega inženirstva v okviru CEEPUS mreže Training and research in environmental chemistry and toxicology (SI-905), katere koordinator je ZF (prof. dr. Polonca Trebše), obiskali partnersko inštitucijo Josip Juraj Strossmayer Univerzo v Osijeku, Fakulteto za živilsko tehnologijo.

Prof. Sandra Budžaki ter prof. Mirna Habuda-Stanič sta organizirali ogled regionalnega obrata za predelavo pitne vode Vodovod d.d. Osijek, kjer so si ogledali moderno dvostopenjsko tehnologijo z uporabo ozona ter obiskali Laboratorij za kontrolo kakovosti vode. V nadaljevanju ekskurzije so obiskali Zavod za javno zdravstvo Osješko-baranjske pokrajine ter Oddelek za biologijo Univerze v Osijeku. Prisostvovali so predavanju na temo spremljanja pojavnosti komarjev ter si ogledali laboratorij za monitoring komarjev. Sledil je še obisk Krajinskega parka Kopački rit, tema ogleda: monitoring voda in varstvo narave.

Posebna zahvala gre tudi CMEPIUS organizaciji, ki pokriva CEEPUS izmenjave pri nas ter Študentskemu svetu ZF za delno pokritje potnih stroškov.