Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Programi za spodbujanje mednarodne mobilnosti Ad futura

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenijev sklopu programov za spodbujanje mobilnosti Ad futura razpisuje različne oblike štipendiranja in sofinanciranja mednarodne mobilnosti dijakov, študentov in strokovnjakov. Namen štipendij Ad futura je izboljšati strokovno usposobljenost, zagotoviti kadre za razvoj in inovacije na različnih znanstvenih področjih ter omogočiti prenos znanja in dobrih praks med subjekti v Republiki Sloveniji in tujini, da se izboljša konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Sklad vsako leto objavi razpise na svoji spletni strani, kjer so določeni posamezni pogoji, merila in višina štipendij.
 
PROGRAMI SPODBUJANJA MOBILNOSTI V TUJINO:

- Štipendiranje dodiplomskega in podiplomskega študija v tujini
- Štipendiranje doktorskega študija na European University Institute (EUI)
- Štipendiranje študijskih obiskov v tujini
- Štipendiranje študijskih obiskov študentov v okviru programa Erasmus
- Sofinanciranje podoktorskega raziskovalnega izobraževanja na European University Institute (EUI)
- Program Fulbright – za gostovanje na ustanovi v ZDA

 
Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »