Društvo Mlada akademija organizira spletni dogodek, ki bo potekal med 3. in 5. marcem 2021 in bo naslovil tematiko duševnega zdravja doktorskih študentk in študentov ter raziskovalk in raziskovalcev na začetku kariere ter z njim povezane izzive. Tematika duševnega zdravja med raziskovalci je izjemnega pomena, saj se glede na podatke svetovnih raziskav, objavljenih v prestižni reviji Nature, s težavami v duševnem zdravju sooča več kot 80 % mladih na začetku raziskovalne kariere, kar močno vpliva na njihovo kvaliteto življenja. Neravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem, pritiski objavljanja člankov, negotov razvoj kariere, kratkotrajne pogodbe in odnos z mentorjem so le nekateri izmed vzrokov, ki gradijo stiske raziskovalcev. Stiske, ki se v luči epidemije COVID-19 še poglabljajo.

Program dogodka bo vključeval predavanja domačih in tujih strokovnjakov s področja duševnega zdravja, delovne izčrpanosti in fizičnih posledic vztrajne duševne stiske. V sodelovanju s programom OMRA bodo udeleženkam in udeležencem ponudili več delavnic, s katerimi bodo omogočili postopno ozaveščanje in naslavljanje problematike ter ponudili orodja uspešnejšega soočanja z vsakodnevnimi izzivi.

Možnost prijave.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.