Evropska komisija bo dne 18. in 19. marca 2021 uradno otvorila Evropski svet za inovacije (European Innovation Council – EIC), ki bo del novega programa Obzorje Evropa.  

Za EIC je v večletnem programu EU za raziskave in inovacije predvidenih 10 milijard evrov, ustanovljen pa je z namenom, da se omogoči odkrivanje, razvoj in izvajanje prebojnih, tehnološko usmerjenih inovacij. Eden izmed ciljev EIC je tudi podpora zagonskim podjetjem ter inovativnim malim in srednjim podjetjem pri vstopu na trg.

Prvi dan spletnega dogodka je namenjen predstavitvi prvih razpisov, ki bodo objavljeni že 18. marca 2021, tekom drugega dne pa bodo predstavljeni različni instrumenti financiranja EIC, načini in možnosti prijave na razpise ter sama vloga investitorjev.

Ker se bo dogodek predvajal preko spletne platforme YouTube, registracija ni potrebna.  

Več informacij lahko najdete na spletni strani dogodka.

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.