Julija bo Slovenija za šest mesecev ponovno prevzela predsedovanje Svetu Evropske unije (EU). Pri tem bo soočena z izzivi, kot so okrevanje po pandemiji covid-19, zagotavljanje izvajanja evropskega zelenega dogovora, uresničevanje digitalne agende za Evropo, skrb za odnose EU z zunanjimi partnerji ob hkratnem zagotavljanju strateške avtonomije Unije ipd.

Center za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (CMO) in Trans-evropsko združenje političnih študij (ang. Trans European Policy Studies Association – TEPSA) bosta še pred nastopom slovenskega predsedovanja Svetu EU organizirala konferenco, na kateri bodo o prioritetah prihajajočega predsedovanja in aktualnih izzivih EU razpravljali odločevalke, odločevalci, predstavnice, predstavniki medijev in civilne družbe ter akademikinje, akademiki in raziskovalke, raziskovalci iz široke Tepsine mreže.

Dogodek bo potekal 17. in 18. junija 2021, in sicer na spletu.

Program dogodka

Registracija

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.