Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Spletni dogodek pred slovenskim predsedovanjem Svetu EU

Julija bo Slovenija za šest mesecev ponovno prevzela predsedovanje Svetu Evropske unije (EU). Pri tem bo soočena z izzivi, kot so okrevanje po pandemiji covid-19, zagotavljanje izvajanja evropskega zelenega dogovora, uresničevanje digitalne agende za Evropo, skrb za odnose EU z zunanjimi partnerji ob hkratnem zagotavljanju strateške avtonomije Unije ipd.

Center za mednarodne odnose na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (CMO) in Trans-evropsko združenje političnih študij (ang. Trans European Policy Studies Association – TEPSA) bosta še pred nastopom slovenskega predsedovanja Svetu EU organizirala konferenco, na kateri bodo o prioritetah prihajajočega predsedovanja in aktualnih izzivih EU razpravljali odločevalke, odločevalci, predstavnice, predstavniki medijev in civilne družbe ter akademikinje, akademiki in raziskovalke, raziskovalci iz široke Tepsine mreže.

Dogodek bo potekal 17. in 18. junija 2021, in sicer na spletu.

Program dogodka

Registracija

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »