Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Predstavitev skladbe prof. dr. Veronike Kralj Iglič na otvoritvi kongresa Evropskega združenja biokemijskih zvez (Federation of the European Biochemical Societies - FEBS)

V času med 3. in 8. julijem 2021 je potekal 45. kongres združenja FEBS. Letošnji kongres je gostilo Slovensko biokemijsko društvo v sodelovanju z Evropsko zvezo biokemijskih društev in hrvaškim Društvom za biokemijo in molekularno biologijo.

Na otvoritveni slovesnosti je bila v izvedbi Kvinteta Spectrum predvajana tudi posebna skladba SARS ORF 1, glasbeno delo prof. dr. Veronike Kralj Iglič, ki je bilo pripravljeno posebej za ta dogodek. Skladba je nastala na podlagi dela DNA kode virusa SARS-CoV-2.

Intervju s prof. dr. Veroniko Kralj Iglič

Video posnetek predvajanje skladbe

Več o kongresu

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »