Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Drugi razpis projekta MSCA COFUND EUTOPIA-SIF podoktorske štipendije 2021/2022

Obveščamo vas, da se z 20.9.2021, odpira drugi razpis projekta MSCA COFUND EUTOPIA-SIF podoktorske štipendije 2021/2022.

Ključne informacije o razpisu:

Spletna stran razpisa:

EUTOPIA-SIF

Odprtje razpisa:

20.09.2021

Obdobje za  »pre-application matchmaking«

20.9.2021 – 25.10.2021

Rok oddaje projektne prijave:

10.1.2022 preko spletnega portala - Application portal

Začetek izvajanja projekta v primeru pridobitve sredstev:

September 2022

Prijavitelji (pogoji):

Izkušeni raziskovalci (ER – Experienced Researchers) z doktoratom ali raziskovalci brez doktorata, vendar z najmanj 4 letnimi raziskovalnimi izkušnjami (ni starostne omejitve) + vsaj 1 pismo podpore  + vsaj 2 priporočilni pismi

 

Pravilo mobilnosti: ključna zahteva je fizična mobilnost - pogoj: raziskovalec ni delal ali prebival v državi gostitelja več kot 12 mesecev v zadnjih treh (3) letih pred rokom za oddajo projektne prijave.

Projekt:

»Bottom up« / Vse discipline / Ni vnaprej določene teme raziskovalnega projekta, vendar pa je potrebno projektno idejo navezati na eno ali več ključnih raziskovalnih področji programa (key research areas):

 • Materials engineering
 • Data & Intelligence
 • Health
 • Sustainability
 • Welfare & Inclusion

Razlogi za prijavo:

MSCA COFUND EUTOPIA-SIF mladim raziskovalcem ponuja odlične pogoje za dvig raziskovalne odličnosti in kariernega razvoja:

 • Dvoletna pogodba o zaposlitvi kot Marie Sklodowska-Curie COFUND raziskovalec na eni izmed EUTOPIA univerzi.
 • Popolna akademska svoboda pri izvajanju raziskovalnega projekta.
 • Mednarodna in medsektorska mobilnost preko gostovanj na akademski in/ali neakademski instituciji.
 • Program usposabljanja in razvoja kariere (PCDP)

Potek izbora raziskovalcev

Izbor odličnih tujih izkušenih raziskovalcev bo potekal odprto in transparentno, v več fazah v okviru EUTOPIA izbornih komisij. Pri evalvaciji prijav lahko sodelujejo tudi pedagogi in raziskovalci z UL. V času trajanja projekta bo UL vsako leto zaposlila 2 izbrana raziskovalca (raziskovalca izbrana na razpisu 2020/21 se zaposlujeta na FF in FKKT, skupaj pa bo v času trajanja projekta UL zaposlila 8 raziskovalcev).

Okvirna časovnica izbora (v ang.)

 • January 20: Eligibility check results
 • February 4: Relevance feedback closing
 • February 7: International peer review
 • March 21: Closing Review stage
 • March 30: shortlist for interviews
 • April 18-22: Interviews + Consensus meeting
 • May 9: Official shortlist

Splošne informacije o projektu

Konzorcij: EUTOPIA University Alliance (povezava do spletne strani); Univerza v Ljubljani, Univerza Vrije Bruselj – Belgija, Univerza CY Cergy Paris – Francija (koordinator projekta EUTOPIA-SIF), Univerza v Göteborgu – Švedska, Univerza Pompeu Fabra iz Barcelone – Španija in Univerza v Warwicku – Velika Britanija

Program: Horizon2020 Co-funding of regional, national and international programmes (COFUND)- Fellowship Programme

Trajanje projekta: 5 let (60 mesecev)

 

Glede na lanski razpis je pri samem postopku prijave predvidenih nekaj ključnih novosti, in sicer:

- Pre-application matchmaking (priporočljivo, ampak neobvezno): od 20.9.2021 do 25.10.2021:

Kandidati preko platforme oddajo kratek povzetek s ključnimi besedami. Koordinator projekta CY Cergy Pariz bo te povzetke ob zaključku matchmaking faze (25.10.2021) posredoval na kontakte izbranih raziskovalnih pisarn.

- Letter of Support je nov kriterij za uspešno prijavo (eligibility):

Zgoraj opisan postopek služi tudi temu, da tuji raziskovalec lažje pridobi Pismo podpore/Letter of Support. Za uspešno prijavo na UL mora kandidat pridobiti »Letter of Support« podpisan s strani potencialnega mentorja in dekana.

 

Kontaktna oseba na UL za dodatna pojasnila je ga. Polona Juvančič (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »