Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Vabilo na znanstveno srečanje pod naslovom »Aktualnost različnih zdravstvenih politik«

Pod okriljem Slovenskega gospodarskega in raziskovalnega združenja (SBRA) bo v ponedeljek, 6. decembra 2021, ob 16.00 uri, potekalo spletno znanstveno srečanje na temo, kako močno bi moral biti človek v ospredju v zdravstvu, pri odločitvah v zdravstvu, in kako pomembna bi morala biti znanost oz. njena odkritja in dosežki pri odločanju in pri kreiranju zdravstvenih politik. V tem okviru se bodo na hitro dotaknili tudi dokaj pomembne teme z imenom "harm reduction (zmanjševanje škodljivosti za zdravje in socialo)", ki je prav tako vedno aktualna, saj se ljudem mora omogočiti, da korektno in strokovno izvedo, kako si manj škoditi, če se že ne morejo odvaditi škodljivemu življenjskemu slogu. Še širše pomeni, da v tematiki gremo tudi na splošne in temeljne človekove pravice v zdravstvu, saj za to v marsičem gre ob aktualnih, a tudi manj aktualnih nacionalnih in globalnih dogajanjih/situacijah.

Na okrogli mizi bodo sodelovali:

- prof. dr. Matej Avbelj, rektor Nove univerze;
- prof. dr. Jernej Letnar Černič, dekan Evropske pravne fakultete;
- izr. prof. dr. Blaž Ivanc, namestnik predsednika Komisije za kakovost, Zdravstvena fakulteta, Univerza v Ljubljani;
- prof. ddr. Timotej Jagrič, Ekonomsko-poslovna fakulteta, Univerza v Mariboru.

Program spletnega dogodka.

Možnost prijave.

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »