Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Sodelavka prof. dr. Veronika Kralj Iglič in prof. ddr. Aleš Iglič (Fakulteta za elektrotehniko UL) prejela Zoisovo priznanje Republike Slovenije za znanstvene dosežke

Dne 10.12.2021 je potekala slavnostna podelitev najvišjih nagrad Republike Slovenije za izjemne dosežke v znanstvenoraziskovalni in razvojni dejavnosti.

Prof. dr. Veronika Kralj Iglič in prof. ddr. Aleš Iglič sta prejela Zoisovo priznanje za dosežke na področju fizike bioloških in anorganskih nanostruktur. Oba sta opravila pionirsko delo na področju klinične biofizike ter z eksperimentalnimi, teoretičnimi in kliničnimi raziskavami na področju bioloških membran, membranskih nanostruktur, zunajceličnih veziklov ter anorganskih nanostruktur bistveno prispevala k poglobljenemu razumevanju mehanizmov delovanja celic in medceličnega komuniciranja.

Objava na spletni strani UL
Objava novice v časopisu Delo
Posnetek slavnostne prireditve

Obema nagrajencema iskrene čestitke!

Spletna stran UL ZF za nemoteno delovanje in čim boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Nujni piškotki se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Veseli bomo, če nam boste dovolili tudi uporabo preostalih piškotkov, saj vam lahko samo na ta način spletno stran še bolj približamo. Več o piškotkih »