Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Sodobni pristopi izvajanja zdravstvene vzgoje bolnikov

Uspešna in učinkovita zdravstvena vzgoja zahteva načrtovanje in procesno izvajanje zdravstvene vzgoje ter vključevanje pacientov in njihovih svojcev.
Interdisciplinarno izvajanje zdravstvene vzgoje bolnikov v bolnišnicah je ključno, za njeno izvajanje pa so odgovorni vsi zdravstveni delavci v procesu zdravstvene oskrbe bolnikov.
Končni cilj zdravstvene vzgoje je opolnomočen bolnik, ki zna živeti z boleznijo ali zna povrniti, ohranjati in krepiti svoje zdravje.

Sodobni pristopi izvajanja zdravstvene vzgoje so usmerjeni v pridobivanje spretnosti in veščin bolnikov, kot so:
- samostojno iskanje zdravstvenih informacij,
- kritično razmišljanje,
- zdravstvena pismenost in
- uporaba različne informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Učni pristopi v procesu zdravstvene vzgoje bolnikov vključujejo različne oblike in metode dela, pripomočke, gradiva in elektronske medije ter poznavanje različnih učnih stilov, učnih strategij in učne motivacije.

ZA KOGA
Izobraževanje z delavnico je namenjeno zdravstvenim delavcem, ki izvajajo zdravstveno vzgojo v bolnišnicah (univerzitetnih, splošnih in specialnih)

S KOM
Izobraževanje bo izvedla strokovnjakinja s področja zdravstvene vzgoje, dr. Andreja Kvas.

Svoje znanje in izkušnje na tem področju je pridobivala na Kliničnem oddelku za kardiologijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, nato na Zdravstveni fakulteti, Oddelku za zdravstveno nego, kjer je nosilka več predmetov s področja zdravstvene vzgoje in promocije zdravja ter izobraževanja odraslih. Že drugi mandat deluje tudi v izvršilnem odboru Sekcije medicinskih sester v promociji zdravja in zdravstveni vzgoje. Vse od leta 2006 sodeluje na programu Samo eno življenje imaš…, ki poteka v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Ljubljana in Zdravstveno fakulteto (didaktična priprava študentov na izvedbo učnih delavnic na temo prve pomoči). Na ta način ostaja povezana s prakso izvajanja zdravstvene vzgoje in promocije zdravja v zdravstvenih institucijah. 

PROGRAM
15.30 - 15.35 - Pozdrav gostitelja in predstavitev izobraževanja
15:35 - 17:15 - Načrtovanje zdravstvene vzgoje bolnika po korakih / fazah
17:15 - 17:30 - Odmor
17:30 - 19:30 - Sodobni pristopi izvajanja na bolnika osredinjeno zdravstveno vzgojo
19:30 - 19.45 - Zaključek izobraževanja, ankete in podelitev potrdil

Izobraževanje je v postopku pridobivanja licenčnih točk ZZBNS

KDAJ, KJE
Izobraževanje bo potekalo na Zdravstveni fakulteti, v sredo, 29. maja 2024.

KOTIZACIJA znaša 99 EUR z DDV. 
Vključuje izvedbo izobraževanja, potrdilo ter e-gradivo.

PRIJAVA

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »