Prosimo poskrbite, da je na strani omogočen JavaScript, ki poganja dodatek za dostopnost. Uspešno zaključena Poletna šola Nevarne snovi

Tudi v letu 2022 smo na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani od 3. do 20. maja organizirali Poletno šolo Nevarne snovi (Hazardous substances). Poletna šola je potekala v sklopu izbirnega strokovnega predmeta »Nevarne snovi« (nosilka prof. dr. Polonca Trebše), ki je akreditiran v angleškem jeziku in od leta 2015 dalje izveden v obliki poletne šole z mednarodno udeležbo.

Poleg študentov 4. letnika študijskega programa sanitarno inženirstvo prve stopnje (12 študentov), se je poletne šole udeležilo 23 študentov iz CEEPUS držav, članic mreže SI-905 “Training and research in environmental chemistry and toxicology” (koordinator je ZF UL), in sicer iz Univerze v Novem Sadu, Fakultete za Tehnoške, Srbija (2 študenta), Univerze v Beogradu, Fakultete za biologijo, Srbija (3 študentje), Univerze “TRANSILVANIA” iz Brasova, Medicinske fakultete, Rominuja (6 študentov), Univerze v Podgorici, Fakultete za naravoslovje in matematiko, Podgorica (1 študent), Univerze v Sarajevu, Fakultete za zdravstvene študije (6 študentk) ter Fakultete za farmacijo, BiH (1 študent), ter Univerze v Tuzli, Fakultete za naravoslovje in matematiko, BiH (4 študentje).

Tudi zasedba učiteljev je bila mednarodna:
- dr. Richard Thacker – Univerza West Scotland, Velika Britanija,
- dr. Jasmina Djedibegović – Univerza v Sarajevu, BiH,
- dr. Mihaela Badea ter Cristina Adochite – Transilvania University of Brasov,
- dr. Laura Gaman – University of Medicine and Pharmacy Carol Davila Bukarešta, Rominuja,
- Lovro Tomazin – Kimi, d.o.o., Slovenija ter
- dr. Polonca Trebše – Univerza v Ljubljani, Slovenija.

V okviru poletne šole smo za udeležence šole organizirali tudi voden ogled Ljubljane.

4654     1545687

13568     688413

1356

Spletna stran za nemoteno in pravilno delovanje uporablja osnovne nujne piškotke. Obvezni piškotki in piškotki, ki ne obdelujejo osebnih podatkov, se naložijo samodejno, brez predhodne privolitve in z njimi ne obdelujemo nobenih podatkov. Analitičnih piškotkov ne uporabljamo. Več o piškotkih »