Leto 2020 je mednarodno leto medicinskih sester in babic, 12. maja vsako leto pa obeležujemo mednarodni dan medicinskih sester. 

Medicinske sestre so temelj vsakega zdravstvenega sistema in so ključne za zagotavljanje zdravstvenega varstva. Zaradi svoje edinstvene vloge neprecenljivo prispevajo k zdravju ljudi po vsem svetu. Letošnji mednarodni dan poteka pod geslom Medicinske sestre: glas za vse nas in za zdravje po svetu.

Zdravstvena nega zagotavlja, da zdravstveni sistemi po vsem svetu omogočajo visokokakovostno, vsem dosegljivo in dostopno zdravstveno varstvo. Kot največja poklicna skupina v zdravstvu izvajalci zdravstvene nege skrbijo za zdravstvene potrebe posameznikov in skupnosti ter pomembno pripomorejo k izboljšanju zdravja vseh. Podprta in opolnomočena zdravstvena nega predstavlja učinkovito rešitev za izboljšanje izidov zdravstvene obravnave.

Vsem izvajalcem zdravstvene nege čestitamo ob vašem dnevu in se vam zahvaljujemo za vaše strokovno in požrtvovalno delo ter za vsakodnevno skrb, ki jo posvečate zdravim in bolnim. Predvsem sedaj, v času koronavirusa, ko so razmere toliko bolj zapletene.

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, saj ti omogočajo boljše in pravilnejše delovanje. Zaradi EU zakonodaje, vas moramo vprašati za soglasje. Prosimo vas, da sprejmete uporabo piškotkov in si s tem omogočite pravilen prikaz naše spletne strani. Piškotke uporabljajo vse spletne strani. Več informacij o piškotkih najdete na tej povezavi.